Ghost of Tsushima'nın Devam Oyunu Ghost of Yotei Resmen Duyuruldu

State of Play'den yüzümüzü güldüren bir duyuru geldi

"Dün gece gerçekleştirilen State of Play'in en güzel yanı neydi?" diye soracak olursanız "Bitişi" derim :) İşin şakası bir yana, programın kapanışında gelen duyuru beni çok ama çok sevindirdi. Ghost of Tsushima'yı çok sevmiş her oyuncu da benim gibi hissetmiştir diye düşünüyorum. Ghost oyunlarının 2.si Ghost of Yotei resmen duyuruldu:

Sucker Punch tarafından PS Blog'da yapılan paylaşımda oyuna dair bazı bilgiler veriliyor, geliştiricilerin oyuna dair görüşleri aktarılıyor.

Yeni bir Ghost oyunu yapmak için işe koyulduklarında, öncelikle Ghost of Tsushima ile kurdukları ana omurgayı, oyunun temel yapısını korumak istediklerini söylüyorlar. Bu temel özellikleri de "Feodal Japonya'da gezgin bir savaşçı olarak oynamak, etrafı dilediğinizce keşfetme özgürlüğü sunmak ve ne kadar güzel bir coğrafyada bulunduğunuzu gözler önüne sermek" şeklinde sıralıyorlar.

Öte yandan yeni bir oyun yaparken yeni bir sayfa da açmak gerekiyor tabii. Geliştirici ekip de öyle yapmış. Tsushima adasını ve Jin Sakai'nin hikayesini geride bırakmış, karşımıza yeni bir kahramanla çıkmaya karar vermişler.

Yeni kahramanımız Atsu'nun macerası Ghost of Tsushima'daki olaylardan 300 yılı aşkın bir süre sonrasında, 1603'te geçiyor. Japonya'nın günümüzde Hokkaido olarak bilinen bir bölgesine gidiyor, Ezo'nun kalbinde yükselen Yotei Dağı'nı çevreleyen topraklara yol alıyoruz. O yıllarda bu bölge Japonya'nın kontrolü dışında. Dolayısıyla tekinsiz, beklenmedik tehlikelerle dolu bir coğrafyada yepyeni bir macera bizleri bekliyor diyebiliriz.

Ghost of Yotei için henüz net bir çıkış tarihi yok, fakat önümüzdeki yıl içerisinde geleceği söyleniyor. Büyük bir heyecanla bekliyoruz, çok yakından takipteyiz.

YORUMLAR
Atlas Estrella
25 Eylül 2024 14:39

Nedir bu Japonya sevdası yahu? Gerçi doğru, Japonların, özellikle de Hidoş'un gönlümüzdeki yeri ayrı.

Parolamı Unuttum