Ghost of Tsushima'yı Yakın Zamanda PC'de Görmeyi Beklemeyin

Söylentilerin pek de dayanağı yok

Sony'nin daha önce Playstation 4 exclusive olan oyunlarını yavaş yavaş PC'ye getirmek istediği artık hepimiz biliyoruz. Bunun ilk örneği Horizon Zero Dawn'dı, onu Days Gone takip etti. Haliyle PC oyuncuları için meraklı bir bekleyiş sürüyor;, acaba sıradaki PS4 oyunu hangisi olacak, Sony bize hangi oyununu sunacak?

Dün ve bugün Ghost of Tsushima hakkında pek çok paylaşım yapıldı. Aslında bu yılın Mart ayında Crazy Leaks On A Train ismindeki Twitter hesabı, PC'ye gelecek olan exclusive oyunların ufak bir listesini vermişti. Bu hesap daha önce de Mass Effect Remaster'ı, Kingdom Hearts'ın Epic Games Store exclusive olarak PC'ye gelişini vs veren hesaplardan biri olduğu için haliyle ufak da olsa bir güvenilirliği var. O mesajda "Bloodborne, Uncharted Collection, Ghost of Tsushima, God of War" isimleri geçiyordu.

Bugün yine bir başka hesap "sektördeki sızıntılara göre Uncharted Collection, Ghost of Tsushima ve God of War PC'ye geliyor" paylaşımı yaptı mesela. Bunlar zaten hep bildiğimiz isimler, sonuçta yoldan on kişi çevirip "PC'ye uyarlanabilecek PS4 oyunlarını sayar mısınız" deseniz aşağı yukarı bu isimleri duyarsınız :) 

Ghost of Tsushima'nın bu kadar öne çıkmasının sebebi ise oyunun kutusundaki "sadece PlayStation'da" yazısının son güncelleme ile kaldırılmış olması. Haliyle bu gelişme üzerine bir anda herkes "Ghost of Tsushima PC'ye geliyor" demeye başladı. Sonuçta Horizon Zero Dawn ve Days Gone'dan da bu ibare kaldırılmış, sonrasında oyunlar PC'ye gelmişti. Ama aslında bu algıda seçicilik dediğimiz şey, çünkü Sony zaten PS5'ten itibaren bu "sadece PlayStation'da" yazısından vazgeçmeye başlamıştı. Ne Demon's Souls'ta, ne Ratchet and Clank: Rift Apart'ta böyle bir ibare var.

Sony'nin şu ana kadar yayınladığı iki oyundan Horizon Zero Dawn 2017, Days Gone ise 2019 tarihli. Sırada onca oyun varken, en son PS4 exclusive'lerden biri olan Ghost of Tsushima'yı sıradaki oyun olarak görme ihtimalimiz çok düşük. Zaten Sony de olası tepkileri minimuma indirmek için (malum, PlayStation oyuncuları bu tür durumlara isyan edebiliyorlar) üzerinden bir süre geçmiş oyunları tercih etmeye devam edecektir bence.

Zaten orada koskoca Bloodborne dururken Ghost of Tsushima da bekleyiversin bir süre, değil mi? :)

Ha olur da Sony beni yanıltır ve önümüzdeki günlerde "Ghost of Tsushima PC'ye geliyor" derse de bu yazıyı güncelleyip "yanılmışım" derim. Sonuçta Ghost of Tsushima oynamak için ufak bir bedel diyebiliriz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum