Ghost of Yotei, Daha Az Tekrara Düşen Bir Açık Dünya Sunacakmış

Güzel bir adım atmışlar

Son State of Play pek de beklentileri karşılayamadı dersek yanlış olmaz herhalde. Ama en azından programın sonunda Ghost of Yotei duyurusu geldi. Sizler de benim gibi Ghost of Tsushima’yı çok sevenlerdenseniz, bu duyuru sizlerin de yüzünüzü güldürmüştür muhtemelen.

Sucker Punch’ın, en çok satan oyunları Ghost of Tsushima’nın devam oyununu geliştirmemesi düşünülemezdi, değil mi? Haliyle bu, bir süredir beklemekte olduğumuz bir duyuruydu. Duyurudan sonra da sabırsızlıkla oyunu beklemeye başladık doğal olarak.

Tabii bir yandan da bu sefer nasıl bir oyunla karşımıza çıkacaklarını merak ediyoruz. Duyuruyla birlikte bazı bilgiler paylaşıldı tabii. Oyunun kahramanı, geçeceği zaman dilimi ve coğrafya gibi konularda bazı bilgiler verildi.

Oyunun kreatif direktörü Jason Connell'in New York Times ile gerçekleştirdiği röportajda bu bilgilerin yanına yenileri de eklendi. Bunlardan dikkat çeken bir tanesi oyunun açık dünyasının daha az tekrara düşen bir yapıda olacağına ilişkin bilgi oldu.

Connell, “Açık dünya oyunu yapmanın zorluklarından birisi, aynı şeyi tekrar tekrar yapmanın getirdiği doğal bir sonuç olan oyunculara yaşattığı tekrara düşme hissidir. Bu konuda bir denge tutturmak ve benzersiz deneyimler sunmak istedik” diyor.

Connell’in de dediği gibi açık dünya oyunların geneli için geçerli bir sorun bu aslında. Ghost of Tsushima’nın da bu yönden eleştiriler alması doğal. Fakat geliştirici ekip bu zinciri kırmaya karar vermiş. Eğer söyledikleri gibi olursa, ileriye doğru atılmış önemli bir adım olacaktır bu.

Oyuna dair paylaşılan bilgilerden bir diğeri de kahramanımız Atsu’nun hikayesiyle ilgili. Bu hikayenin bir “ezilenin intikam hikayesi” olacağı söyleniyor. Ayrıca, oyuncular bu hikâye üzerinde daha fazla kontrole sahip olacaklarmış. Bu da oyunun bazı noktalarında bazı kararlar alınacağı şeklinde yorumlanabilir.

Ghost of Yotei, önümüzdeki yıl oyun severlerle buluşacak. Kendisini dört gözle bekliyoruz, çok yakından takipteyiz.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum