Ghost Recon Breakpoint İçin Yolun Sonu Geldi, Artık Yeni İçerik Gelmeyecek

Önümüzdeki Ghost Recon oyunlarına bakacağız artık :)

Tom Clancy's Ghost Recon Breakpoint, 2019’un son çeyreğinde oyun severlerle buluşmuş, fakat çıkışında epey eleştiri konusu olmuştu. Bu anlaşılabilir bir şeydi aslında, oyuncuların beklentilerini karşılamayan yanları vardı. Zaten sonrasında da Ubisoft yönetimi; farklı seriler için çıkardıkları yeni oyunlarda köklü değişiklikler yapmaları gerektiğini fark ettiklerini söyleyerek çeşitli oyunlarını ertelemişlerdi (bu arada Ubisoft'un sözünü ettiği bu köklü değişimi halen görebilmiş değiliz, merakla gelecek oyunları bekliyoruz).

Çıkıştaki olumsuz tabloya karşın, sonrasında Breakpoint için birçok ek içerik ve güncelleme geldi, oyun en baştan olması gerektiği hale kavuştu diyebiliriz. Esasında, Wildlands için de benzer bir tablodan bahsetmek mümkündü; "Devasa biroyun dünyası yaptık, Bolivyayı ayağınıza getirdik" denilerek tanıtılmıştı oyun, ama içerisini doldurmayı unutmuşlardı :) Sonrasında ek içeriklerle bu boşluk nispeten doldurulmuş, oyun toparlanmıştı. Demek ki Ghost Recon oyunlarının makus talihi bu.

> Ghost Recon: Breakpoint - İnceleme

Sonuç olarak, Breakpoint de bu yoldan ilerledi; çıkış sonrasında bol bol güncelleme gördü, ek içerikler geldi. Ama artık yolun sonuna gelinmiş durumda; oyunun Twitter hesabından yapılan paylaşımla bundan sonraki dönemde oyunun yeni bir içerik almayacağı ilan edilmiş oldu.

Duyuru metninde; geride kalan 2 yıllık sürede çok sayıda güncellemenin yapıldığı, Ghost Experience, yapay zeka takım arkadaşlarının oyuna dahil edilmesi, Sam Fisher ile özel operasyonlar, Rainbow Six operatörlerinin oyuna eklenmesi ve Operation Amber Sky’da bize eşlik etmeleri, “Plant a Tree Project” gibi pek çok ek içerik ve etkinliğin düzenlendiği, son 4 aylık süreçte son içerik olan Operation Motherland modu üzerinde çalışıldığı ve artık Breakpoint için geliştirme sürecinin sonuna gelindiği belirtiliyor; Wildlands ve Breakpoint sunucularının hizmet vermeye devam edeceği de not ediliyor.

Böylece Ubisoft için Breakpoint defteri de kapanmış oldu; artık önümüzdeki Ghost Recon oyunlarına bakma zamanı. Malum, geçtiğimiz yıl Ghost Recon Frontline duyurulmuştu. Ama bu bir “Ghost Recon markasının etinden sütünden yararlanalım, burayı da battle royalesiz koymayalım” oyunu. Dolayısıyla, ana oyundan ziyade bir spinn-off olduğunu söyleyebiliriz. Bunun dışında yeni bir Ghost Recon oyunu geliştiriliyor mudur, geliştiriliyorsa duyurusu ne zaman gelir, merakla bekliyoruz, yakından takipteyiz.

YORUMLAR
brutalis
6 Nisan 2022 16:36

selamlar, ghost recon: breakpoint inceleme sayfasi epey kotu durumda, inceleme okunmuyor, haber vereyim dedim

Parolamı Unuttum