God of War Ragnarök’ten Yeni Detaylar Paylaşıldı

Yeni saldırı çeşitleri, yeni zırhlar, yeni ekran görüntüleri...

Bu yıl, büyük oyunlar açısından biraz kurak geçti gibi, ne dersiniz? Şöyle geriye dönüp baktığımızda Elden Ring ve Horizon Forbidden West gibi birkaç örnek var sadece. Yılın geri kalanında da bu sayı çok yükselmeyecek, eldeki en iddialı oyunlardan birisi God of War Ragnarök gibi görünüyor. Dolayısıyla, kendisini dört gözle bekliyoruz.

GoW Ragnarök için bekleyişimizin son 2 aylık dönemine girmiş bulunuyoruz. 2018’de arşa çıkartılan bir çıta var, bunu aşmak hiç ama hiç kolay değil. En azından o oyuna denk bir tecrübe yaşatmak, tekrara da düşmemek durumunda Santa Monica Studio. Bu zorlu görevin altından nasıl kalkacaklarını büyük bir merakla bekliyorum. Onlar da bu oyundaki yenilikler hakkında bazı detaylar paylaşarak oyun severleri bir nebze olsun aydınlattılar.

Oyunun baş tasarımcılarından Mihir Sheth, Game Informer ile gerçekleştirdiği röportajda ekibin olaya yaklaşma tarzına, felsefesine ilişkin bazı bilgiler veriyor, çatışmalara ilişkin bazı yeniliklerden bahsediyor.

Sheth; “Eğlenceli, birçok farklı rotayı takip edebileceğiniz sistemler oluşturmaya çalıştık. Son oyundaki çatışmalara baktığımızda, ‘Bunu daha ileriye taşıyabiliriz, düşmanlarla uğraşmak için yeni yollar ve yeni stratejiler bulabiliriz’ diye düşündük. Bu, yeni oyunu geliştirirken en önde gelen ilkemiz oldu” diyor. Sonrasında da Kratos için yeni saldırı hareketleri geliştirdiklerinden bahsediyor.

İlk oyunda üçgen tuşuna bastığımızda baltamızı geri çağırıyorduk veya elimizdeki silahı değiştiriyorduk. Ama bu yeni oyunda artık üçgen tuşuna atanan yeni saldırılar var; bunlar “Weapon Signature Moves” olarak adlandırılmış. Kratos, silahlarını ateş veya buz elementi saldırıları yapmak için kullanabiliyor.

Ayrıca Kratos için Dauntless ve Stonewall gibi yeni kalkanlar da gelmiş. Dauntless’ta, üzerinize gelen saldırıdan son anda kaçındığınızda rakibe kalkanınızla bir saldırı yapabiliyor ve onu sersemletebiliyorsunuz. Stonewall’da ise saldırıdan kaçınmak mümkün olmamakla birlikte engellenen her saldırıda kinetik enerjiyi emiyor ve enerji tamamen dolduğunda Kratos, kalkanını yere vurup düşmanlarının ayaklarını yerden kesebiliyor. Sizin anlayacağınız yine epey keyifli dövüş sahneleri bizleri bekliyor :)

Game Informer, oyundan yeni ekran görüntülerine de yer veriyor röportajda, onları da paylaşmış olalım:

YORUMLAR
Parolamı Unuttum