God of War ve The Last of Us 2 İçin Türkçeleştirme Başvurusu Yapıldı

Horizon Zero Dawn ve ek paketi için çok da umutlu olmayalım şimdilik.

 Sony'nin Gran Turismo Sport için düzenlediği lansmanda Sony Playstation Grup Ürün Müdürü Mustafa Yiğit ile bir röportaj yapma fırsatı bulduk. Oyungezer'den Ömer Akdağ ile konuşan Mustafa Yiğit, PlayStation'ın Türkiye'deki gidişatı üzerine bazı açıklamalarda bulundu. PlayStation VR'dan ve PlayStation 4 Pro'nun satışlarından bahseden Yiğit, yakın gelecekte PS4'e özel olarak çıkacak oyunların Türkçeleştirme çalışmaları hakkında bizimle bilgi paylaştı. 

> "PlayStation 5'i Yakın Zamanda Beklememek Lazım"

Horizon Zero Dawn'un Türkçe desteği sunmaması hakkında konuşan Mustafa Yiğit, "PlayStation 4 platformunda şu ana kadar Horizon Zero Dawn'a kadar çıkan tüm oyunları Türkçe desteğiyle sunduk. Bu da yaklaşık 30-35 tane oyun ediyor. Sadece fiziksel oyunlar değil, PSN'e özel çıkan oyunlarda bile Türkçe destek veriyoruz. Ancak bu demek değil ki bizim de sonsuz kaynaklarımız var. Horizon Zero Dawn'da yaşadığımız durum yerelleştirme politikamızda bir değişiklik yaptığımız anlamına gelmiyor. PlayStation 4'ü Türkçe oyunlarla desteklemeye devam edeceğiz. GT Sport zaten Türkçe çıkış yaptı ve bütçemiz izin verdiği sürece ileride çıkacak oyunlara da Türkçe destek sunacağız." dedi. 

> Horizon Zero Dawn: The Frozen Wilds'tan 4K Ekran Görüntüleri

Türk oyuncularının büyük bir heyecanla beklediği God of War ve The Last of Us 2'nin yerelleştirme projelerinden bahseden Yiğit, "God of War ve The Last of Us 2 için Türkçeleştirme başvurumuzu yaptık. Henüz Türkçe olacakları kesinleşti diyemem, ama resmi çalışmalar için başvurumuzu yaptık." ifadelerini kullandı. 

Türkiye'de En Çok Uncharted Satıyor

Ülkemizde en çok satan PlayStation oyunlarından da bahseden Yiğit, "Tabii ki Türkçeleştirilmiş oyunlar pazarda daha çok satıyor. PlayStation 4'e özel oyunlara bakarsak Uncharted serisi inanılmaz satıyor. Uncharted 4 çıkalı bir seneyi devirdi ve şu an itibariyle 80 bin seviyelerinde satışa ulaşmış durumda. Türkiye için ciddi bir rakam. Bu bahsettiğim rakamlar sadece fiziksel satış rakamları. Dijital satışları da eklediğimizde bu satışlar 100 bini devirmiş oluyor. Türkiye pazarı için bunlar ciddi rakamlar. Bir oyunu Türkçe yaptığınız zaman, Türk oyunseverler de bunun karşılığını veriyorlar." şeklinde konuştu. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum