GOG'daki Bütün Telltale Oyunları Satıştan Kaldırılıyor

Steam'deki akibetleri ne olacak acaba?

Geçtiğimiz yılın oyun dünyası açısından üzücü ve bir o kadar da düşündürücü gelişmelerinden birisi Telltale Games'in bir anda iflas bayrağını çekmesi olmuştu. Etkilerini halen hissettiriyor; GOG'da satışta bulunan oyunların 27 Mayıs itibariyle satıştan kaldırılacağı açıklanmış durumda.

Aslında bu durum çok da sürpriz bir gelişme sayılmaz. Daha önce de benzer durumlarla karşılaştık. Ancak yine de üzüntü verici. Satıştan kaldırılacak oyunlar şu şekilde sıralanmış:


  • The Wolf Among Us
  • Marvel’s Guardians of the Galaxy
  • Hector: Badge of Carnage
  • The Batman serisi
  • Sam & Max serisi
  • Puzzle Agent serisi
  • Tales from the Borderlands
  • Strong Bad’s Cool Game for Attractive People

GOG oyunların satıştan kaldırılmasının gerekçesini açıklamış değil. Ancak Telltale'in iflası sonrası oyunların dağıtım haklarına sahip olan şirketin GOG ile anlaşması bulunmadığından böyle bir şey yapılmış olabileceği geliyor akla.

Listedeki oyunlardan Tales of Borderlands, Steam'den de kaldırılmış durumda, ama diğer oyunlar halihazırda satın alınabiliyor. Yine de gelecekleri belirsiz, Steam'den de kaldırılma ihtimallerini göz ardı etmemek gerek. Telltale'in bir diğer serisi The Walking Dead'in ise Epic Games Store'da satılmaya devam edildiğini biliyoruz.

Bir nebze olsun teselli olabilecek bir gelişme, 2K'in Tales from the Borderlands'i dijital mağazalarda tekrar satışa sunmak için girişimlerde bulunması. Bunun kısa sürede meyvelerini vermesini ve diğer oyunlar için de benzer gelişmeler yaşanmasını umut ediyor, gelecek yeni haberleri merakla bekliyoruz. Yakından takipteyiz.

YORUMLAR
zireaelciri
24 Mayıs 2019 18:23

Ahh ahh The Wolf Among Us'ın sonu böyle olmamalıydı.

Decypher
24 Mayıs 2019 11:22

Çoğu kütüphanemde olan oyunlar, ama Steam'den de kaldırılırsa harici oyun kodu satan yerlerdeki fiyatları tavan yapacak muhtemelen. O yüzden "illa elimde bulunsun" dediklerimizi alsak fena olmaz sanırım.

üçyaşımdabaldursgateoynadım
Decypher
24 Mayıs 2019 12:24

Mafia 1 keylerinin yıllarca pahalıdan satılması gibi aynı :)


Parolamı Unuttum