GOG’un Yeni İade Politikası Açıklandı

Steam’e kıyasla çok daha iyi

GOG, oyun iade politikasında bir değişikliğe giderek hem süreci basitleştirdi, hem de tüketicilerin oynamış olsalar dahi bir oyunu 30 gün içerisinde iade edebilmelerinin yolunu açtı.

GOG’un daha önceki iade politikası Steam’in iade politikasına kıyasla bir miktar daha katıydı. Bu politikaya göre, oyun indirilip oynanmadıysa iade edilebiliyordu -ki Steam belirli bir süreyle oynanmış olsa da iade kabul ediyor bildiğiniz üzere. Ayrıca yine aynı iade politikasına göre, oyunu beğenmemek bir iade gerekçesi olarak kabul edilmiyordu. Yeni değişiklikle bu düzenleme de değişmiş oldu. Artık oyunu oynamış olsanız da, hatta ne kadar oynadığınıza da bakılmaksızın, iade talebinde bulunabiliyorsunuz.

İadeler orijinal ödeme yapılan yönteme uygun şekilde yapılabileceği gibi GOG Wallet kredisi şeklinde de olabilecek. Hediye satın alımlar için bir iade talep edilemeyecek, fakat ön siparişler ve ek paketler için iade talebinde bulunabilecek.

Bir aylık süre bir oyunu oynayıp bitirmek için fazlasıyla yeterli. Dolayısıyla istismara açık bir durum söz konusu. Ama GOG, iadeleri sıkı bir denetime tabii tutup bu yönde bir istismar olmamasını temin etmeye çalışacak. Bu nedenle iade taleplerinin vaka bazında inceleneceği de söyleniyor.

Bu iade politikasının ne kadar işlevsel olduğunu önümüzdeki günlerde göreceğiz.

YORUMLAR
ocelot1789
28 Şubat 2020 03:33

Steam'ın 2 saat kuralı biraz fazla zorlayıcı. Oyun saatine göre denge getirebilseler güzel olur. Saatlik bitebilen oyunlar da var. 100 Saat gameplay sunup 5. saatte saçmalıkları fark ettiğimiz veya canımıza tak ettiği oyunlar da. Dengesiz bir sistemi var ve çözmeliler.

sSnake
27 Şubat 2020 15:13

GOG bir türlü yerel fiyatlandırmaya geçmedi, ciddi bir kayıp.

Decypher
sSnake
27 Şubat 2020 16:59

Yerel fiyata da geçse kütüphanemin yarısını GoG üzerine kurarım. Tabii DRM'siz olduğu için yerel fiyatlandırma uygulayabilmeleri çok zor :(


Parolamı Unuttum