Google'da 2018'in En Çok Aranan Oyunu Hangisi?

Şaşırdık mı?

Bu yıl birbirinden güzel oyunlar çıktı ama aralarında bazıları oyun dünyasında resmen fırtına yarattı diyebiliriz. Google'da yapılan oyun aramalarına baktığımızda da en çok hangi oyunların popüler olduğunu rahatça anlayabiliyoruz.

Google her yıl olduğu gibi yıl sonunda arama listeleri yayınlıyor, yılın en çok aranan oyunlarına baktığımızda ise ülkeden ülkeye ufak değişiklikler olsa da zirvedeki isimler pek değişmiyor.

Bu yılın en çok aranan oyunu kolayca tahmin edebileceğiniz üzere Fortnite olmuş. Fortnite'ın inanılmaz bir popülariteye sahip olduğunu ve her gün milyonlarca oyuncu tarafından oynandığını bildiğimiz için bu pek de şaşırtıcı değil. Oyun hakkında yeni haberleri almak isteyen oyuncular düzenli olarak bu kelimeyi aratıyor olsa gerek.

Fortnite'ı Red Dead Redemption 2, Fallout 76, Far Cry 5 ve God of War takip ediyor. Fallout 76'nın da ters yönde popüler olduğunu söylemek mümkün ama sanki God of War biraz aşağıda kalmış gibi. İlk 10 isim arasında Monster Hunter: World ve Kingdom Come: Deliverance gibi isimler de var.

Ancak bu arama listelerinin Amerika baz alınarak hazırlandığını da eklemek lazım. Her ne kadar Google'ın Yılın Arama Trendleri sayfasında Küresel ve Türkiye için de arama listelerini görmek mümkün olsa da iş Video Oyun kategorisine geldiğinde iki listede de Video Oyunların olmadığını görüyoruz. Herhalde bizde oyundan çok Dizi aratıldığı için bizim sayfamızda en çok aranan diziler ve en çok aranan kişiler var video oyunları yerine :)

YORUMLAR
Parolamı Unuttum