Advertisement

Google Daydream ile İlgili Merak Edilenler

Bilelim Öğrenelim

Google Daydream, yakın gelecekte çıkacak olan sanal gerçeklik platformudur. Android 7.0 Nougat işletim sisteminde geliştirilen olan platformu, Google’ın geçmişte piyasaya sürdüğü basit ama kullanışlı Google Cardboard’ın gelişmişi olarak düşünebiliriz. Performans bakımından Cardboard’tan çok daha üstün olması beklenen cihaz, tasarımı bakımından Samsung Gear VR gözlüğüne benzeyecek. Bu değişimin sebebini de, Google gibi devasa bir şirketin VR konusunda geride kalmamak istemesi.

Google Daydream nedir?

Google Daydream, Google’ın üzerinde çalıştığı yeni sanal gerçeklik cihazıdır. Mobil cihazlara bağlanacak olan gözlük, Android 7.0 Nougat ve üzeri telefonlarda çalışacak. Ancak bütün Android 7.0 telefonların Daydream’ı desteklemeyeceğini de ekleyelim. HTC Vive ve Oculus Rift’in başarısını gören Google’ın, VR sektöründen uzak kalmamak için tasarladığı düşünülmekte. Google Cardboard’ın bütün uygulamalarını destekleyecek olan cihaz, kendisine özel bir arayüze sahip olacak. Ayrıca Google Play Store’da kendisine ait bir bölümü de göreceğiz. Buna ek olarak Youtube uygulaması sayesinde, 360 derece videoları izleme olanağı verecek.

googledaydreammerakedilenler-icresim

Benim telefonum Daydream’i destekler mi?

Google henüz net bir açıklama yapmamasına karşın Daydream, yüksek performanslı bir sanal gerçeklik olacağı için şu an piyasada bulunan çoğu telefonun desteklemeyeceği düşünülüyor. Özellikle yüksek çözünürlüklü bir ekran sanal gerçeklik için en kilit noktayı oluşturuyor. Ayrıca telefonların saniyede en az 60 FPS video çözümleyebilecek bir işlemciye de sahip olması gerekecek. Hali hazırda Samsung, HTC, Asus ve LG gibi baba markaların Daydream Ready telefonlar üreteceğini belirtmişler.

googledaydreammerakedilenler-icresim2

Google Daydream’de ne gibi özellikler olacak?

Bu konu hakkında tam olarak bir bilgimiz yok. Google resmi bir açıklama yapana kadar da olasılıklarla yetineceğiz gibi gözüküyor. Şu an için konuşulan konular kontrol cihazı olarak gözlüğün üzerinde dokunmatik bir ekran olacağı yönünde. Diğer tarafında da en az iki düğme bulunacağı düşünülüyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum