Google Ocak Ayında Stadia'yı Kapatarak Para İadesi Yapacak

Hem donanım, hem yazılım

Google Stadia'nın başarısızlığına daha fazla dayanamayarak (muhtemelen daha da fazla para kaybetmemek için) servisi Ocak ayında kapatacağını resmen duyurdu.

Kullanıcılardan bekledikleri ilgiyi göremediklerini kabul eden Stadia genel müdürüğ Phil Harrison, Stadia yayın servisini kapatma sürecine başlamaya karar verdiklerini açıkladı.

Buna göre Stadia sahipleri kütüphanelerine 18 Ocak 2023 tarihine kadar erişebilecekler. Google Store üzerinden satın alınmış tüm Stadia donanımı ve Stadia store üzerinden satın alınmış tüm oyun ve eklentiler için para iadesi talep edilebilecek. Google tüm para iadelerini Ocak ayı ortasına kadar tamamlamayı planlıyor.

Google'ın sadece yazılım için değil, tüm donanımlar için de para iadesi imkanı sunması güzel bir düşünce, çünkü 18 Ocak tarihinden sonra donanımlar işe yaramaz hale gelecekti.

Google, Stadia ile birlikte geliştirdiği teknolojileri YouTube, Google Play gibi diğer kısımlarda kullanacağını da söylüyor.

Stadia Google'un iptal ettiği ilk proje değil. Hangouts, YouTube Gaming, Picasa gibi servisler de daha önce benzer sebeplerle iptal edilmişti.

YORUMLAR
biwaly
30 Eylül 2022 12:08

Aga hem oyun için para isterlerse + bu servisi kullanmak için para isterlerse böyle olur. Roket bilimi değil ki yani. :)

Parolamı Unuttum