Google Stadia Pro İle Ücretsiz Abonelik Arasında Ne Fark Var?

Pro dediğimiz şey "Oyunlar İçin Netflix" değil

Google, Google Stadia'nın Pro paketini duyurduğunda Stadia'yı bekleyenler arasında kafa karışıklığı oldu, çoğu kişi bunun normal paketin aksine kullanıcılara oyun kütüphanesi sunacağını düşündü. Yanlış anlamaların önüne geçmek için düzenlenen Reddit AMA etkinliğinde Pro'nun ne olduğu, Base versiyondan ne farkları olduğu açık biçimde detaylandırıldı.

Öncelikle şunu söylemek lazım, zaten Stadia ürün müdürü Andrey Doronichev de de bunu üstüne basarak söylüyor: Stadia Pro, Oyunlar İçin Netflix değil. Yani Stadia Pro abonesi olduğunuzda elinizde bir oyun kütüphanesi olmayacak. Doğru karşılaştırmanın Netflix değil, Xbox Live Gold veya PlayStation Plus olduğunu söylüyor temsilci. Hatırlarsanız Microsoft kendi xCloud yayın servisini doğrudan Netflix ile mukayese ediyordu, bu durumda Microsoft'un bu konuda bir adım önde olacağını söylemek mümkün.

Buna göre Stadia Pro abonelerine Base abonelerinden farklı olarak her ay bir adet ücretsiz oyun sunulacak. İlk oyunun ne olduğunu zaten daha önce öğrenmiştik: Destiny 2.


Stadia Pro aboneliğinin, ücretsiz Stadia Base abonelikten bu bakımdan ciddi bir farkı bulunmuyor, her ikisinde de oynamak istediğiniz oyunları bizzat parasını vererek satın almanız ve öyle olmanız gerekecek.

Stadia Base abonesi olduğunuzda en fazla 1080p çözünürlükte oyun oynayabileceksiniz. Stadia Pro aboneleri ise bulut yayın servisini 4K çözünürlükte ve 5.1 ses desteğiyle kullanabilecekler.

Yani Stadia Pro abonesi olun ya da olmayın, Stadia'nın öne çıkan özelliklerini her türlü kullanabileceksiniz. Yani oyunları birden fazla sayıda cihaz ve ekranda oynayabilecek, oyun indirme veya güncelleme için beklemeyecek, çapraz platform desteğinden ve Stadia sosyal ağından faydalanabileceksiniz. Google ileride başarım sistemi de düşünüyor ancak bu Stadia'nın çıkışına yetişmeyecek. Başarım sisteminin de Pro'ya özel olması hakkında bir şey söylenmemiş, dolayısıyla burada da bir fark olmadığını söylemek mümkün.

129$ fiyattan sunulan Google Stadia Pro Founder's Edition paketini satın aldığınızda bir gamepad, 3 aylık Stadia Pro aboneliği ve Destiny 2'ye sahip olacaksınız. Bunun dışında ilk bakışta önemli bir avantajı yok gibi görünüyor.

Tekrar hatırlatacak olursak Stadia Pro aboneliği ayda 10$, Base aboneliği ise ücretsiz.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum