Google WhatsApp'ın Peşinde

İddialara göre Google, 4 haftadır WhatsApp'ın peşinde!

Severek kullandığımız şeylerin bir bir devler tarafından yutuluyor olması sizin de canınızı sıkıyor mu? Benim sıkıyor... Instagram'ın Facebook'a satılmasına gayet de üzülmüştüm mesela. Şimdi bir benzer durum, WhatsApp'ın başına geliyor olabilir.

Bağımsız kaynakların bildirdiğine göre (arkadaş sanki Anonymous'tan bahsediyoruz), Google tam 4 haftadır WhatsApp'ı alabilmek için görüşmeler yapıyormuş. Herhangi bir satın alma durumunda ödenecek bedel miktarıysa 1 milyar dolar olarak gösteriliyor (Instagram da 1 milyar dolara gitmişti).

Bubble isminde bir mesajlaşma servisi üzerinde çalıştığı söylenen firma, 200 milyon+ kullanıcısı ve 18 milyar+ mesaj trafiğine sahip WhatsApp'ı da bünyesine katarsa, rakiplerine sağlam bir çelme takacak demektir.

Klasik olarak şunu da söyleyip tüm sorumluluğu üzerimden atayım. Her iki taraftan da bu satın almayla ilgili herhangi bir açıklama yapılmış değil henüz. Pusuya yattık, bekliyoruz.

Not: Giriş paragrafına tezat gibi görünecek ama ben ne Instagram, ne de WhatsApp kullanmıyorum. Ama yine de, yıldızı parlayan tüm bu servislerin (bak ek olarak Skype geldi aklıma bir de şimdi) illa bir dev tarafından satın alınması hoşuma gitmiyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum