Gotham Knights Eleştiriler Üzerine Batgirl'ün Biyografisini Değiştirdi

Sakatlıktan kurtulmak o kadar kolay değil

Warner Bros Montreal, Gotham Knights oyununda Batgirl'ün biyografi kısmı eleştiri oklarının hedefi olunca çareyi biyografiyi değiştirmekte buldu.

Bu yıl içinde çıkacak olan Gotham Knights'ın resmi sitesindekikarakter biyografisi kısmında şu cümle yer alıyordu: "babasının ölümü onu daha sıkı antrenman yapmaya ve yaralarından kurtulmaya teşvik etti, böylece Batgirl olarak aktif göreve geri dönebilecekti"

Omuriliğinden sakatlanmış biri için "antrenman yaparak yaralarından kurtuldu" demek biraz abes kaçmış tabii ki.

Komiser James Gordon'un kızı olan Barbara Gordon, Alan Moore'un çizgi romanı Batman: The Killing Joke'da Joker tarafından vurulur ve belden aşağısı felçli kalır. Ertesi yıl editör Kim Yale ve yazar John Ostrander tarafından, bilgisayar uzmanı ve bilgi sağlayıcı bir karakter olan ve Batman'e gölgelerin içinden yardım eden Oracle olarak yeniden yaratıldı.

New 52 çizgi romanlarında ise deneysel bir ameliyat ve bolca fizik terapi sonucunda tekrar hareket yeteneğine kavuşmuştu kendisi.

Eleştirilerin ardından oyunun kreatif direktörü Patrick Redding  "Barbara çok sayıda ameliyat geçirdi, sonrasında bolca fizik terapi ve acı yönetimi ile uğraşmak zorunda kaldı" diyor. Bunun ışığında da biyografi şöyle değiştirilmiş durumda: "Yoğun bir antrenman ve rehabilitasyonun da desteğiyle yaralarından kurtulan Barbara, Batgirl olarak aktif göreve geri döndü"

YORUMLAR
Parolamı Unuttum