Gözden Kaçırmış Olabileceğiniz Saklı Cevher Niteliğindeki 7 Anime Önerisi

Bu animeleri kaçırmayın

One Piece, Naruto, Bleach… Klasikleri bitirdiniz, evet. Attack on Titan, JoJo’s Bizarre Adventure ve Jujutsu Kaisen zaten cepte. Peki şöyle gözden kaçmış olabilecek başka hangi animeler var?

Anime dünyası, özellikle yeni bir izleyici adım atarken gerçekten devasa bir okyanusa dönüşebiliyor. Öneri listeleri ise sıklıkla aynı yapımlar etrafında dönüp duruyor. Yine de ana akımdan biraz uzaklaşıp kıyıda köşede kalmış, keşfedilmeyi bekleyen pek çok cevherin bulunduğu bir gerçek.

Bu içerikte kültür sanat platformu Kayıp Rıhtım editörleri tarafından hazırlanmış 7 gözden kaçmış anime önerisini bir araya getiriyoruz.

Darker Than Black

İyi bir gizem animesi arayanlar için Darker Than Black güçlü bir başlangıç olabilir. İzleyicinin ilgisini en başından itibaren canlı tutmayı başaran yapım, ağır açılan giriş bölümlerine ve takip etmesi zor kurgusuna rağmen ilerledikçe kendine has bir evren kurmayı başarıyor.

Tokyo’da Cehennem Geçidi adı verilen tuhaf bir alanın ortaya çıkmasıyla hikâyesine başlayan anime, paranormal güçlere sahip psişik insanlar, psişik ajanlar ve sonu gelmeyen sırlarla heyecan verici bir kurgu.

Silver Spoon

Yazar Hiromu Arakawa çoğunlukla -ve haklı büyük bir haklılıkla- Fullmetal Alchemist ile tanınıyor. Ancak Hiromu’nun heybesinde sıkı anime hayranları için çok daha fazlası var.

Silver Spoon eğitimi için kırsaldaki bir liseye giden Yugo Hachiken’in hikâyesini konu alan slice-of-life tadında bir shonen animesi.

Başarılı bir öğrenci olan Hachiken, yeni kaydolduğu yatılı Oezo Tarım Lisesi’nde hayatın zorlu yanlarını keşfetmeye başlıyor. Şehirde yetişmiş bir genç olan Yugo, zorlu tarım hayatıyla başa çıkmaya çalışırken yapım da izleyicilere kentlerin iç bunaltan dünyasından farklı bir alternatif sunmayı başarıyor.

Vampire in the Garden

Vampir animeleri denince akla Hellsing, Castlevania ve Vampire Hunter D gibi yapımlar geliyor. Ancak anime ve manga kültüründe bu kan emici yaratıkları ele alan onlarca yapım bulunuyor.

Öneri listemizin bu maddesinde yola güncel bir Netflix yapımı olmasına rağmen gözden kaçırmış olabileceğini düşündüğümüz Vampire in the Garden ile devam ediyoruz. 5 bölümlük bu mini dizi, küçük bir kız çocuğuyla bir vampir kraliçesinin iki ırkın barış içinde yaşayabilecekleri ‘cenneti’ bulmak için giriştikleri macerayı takip ediyor.

Eden of the East

Komedi, aksiyon ve macera türlerini bir araya getiren Eden of East animesi 2009 yılında hayatımıza girdi. Eğlence dozunun yanı sıra entrika ve gizem unsurlarıyla da öne çıkan Eden of the East, Saki ve Akira’nın polisten kaçıp Japonya’ya geri dönüş maceralarını konu alıyor.

Anime, 22 Kasım 2010 tarihinde Japonya’nın kaynağı belirsiz 10 roket tarafından vurulmasıyla başlıyor. Farklı bölgeleri hedef alan terör saldırısının sonucunda kimse hayatını kaybetmiyor. Bu tuhaf olaydan aylar sonra Saki Morimi mezuniyet gezisi için ABD’ye gidiyor ve burada bir şekilde başını belaya sokmaya başarıyor. Tam o sırada ise elinde tuhaf bir cep telefonu tutan, tamamen çıplak olan ve hafızasını yitirmiş Akira Takizawa ile karşılaşıyor. Ve amiyane tabirle: Olaylar gelişiyor…

Hell Girl

En İyi Korku Animeleri listelerinde kendisine sıklıkla yer bulan Hell Girl, yine de türün meraklıları dışında yeterince ilgi gösterilmemiş bir yapım. Anime, fantazyanın dozunu dijital dünyayla buluşturarak günümüz insan ilişkilerine de bir eleştiri getiriyor.

Enma Ai adlı gizemli bir kızın, Hell Link olarak anılan bir internet sitesi aracılığıyla insanları cehenneme sürüklemesini konu alan anime; her bölümünde farklı bir insanın cehennem yolculuğunu takip ediyor. Yapım öfke, kıskançlık, açgözlülük ve insan doğası gibi düşündürücü temalar etrafında şekilleniyor.

Planetes

Rotayı yavaş yavaş yıldızlara kırmanın vakti geldi. İzleyicilere 2075 yılında geçen bir uzay macerası sunan Planetes, bilinen bilimkurgu animelerinden ağır temposu ve karakter odaklı hikâye anlatısıyla ayrışıyor.

Dünya, Ay ve uzay istasyonları arasındaki yolculukların sıradan bir hâle geldiği dönemi ele alan yapım; uzaydaki enkazları toplamakla görevlendirilmiş Hachirota Hoshino’nun hikâyesini izleyicilerle buluşturuyor.

Kaiba

The Tatami Galaxy ve Devilman: Crybaby gibi yapımlarla tanınan animatör Maasaki Yuasa’nın gözden kaçmış incilerinden birisi de Kaiba.

Yapım, bir gün göğsünde bir delik ile uyanan ve bütün anılarını kaybettiğini fark eden Kaiba adlı bir genç adamı konu alıyor. Kaiba’nın hafızasını bulma macerası gezegenlerin ötesine taşarken gizem ve aksiyon karakterin peşini hiç bırakmıyor.

Yaratıcı bir bilimkurgu evrenine sahip olan yapım kimlik ve sınıf eşitsizliğine dair dikkate değer yorumlar da getiriyor.

İşte anime sanatının modern döneminde yer alan, gözden kaçırmış olabileceğinizi düşündüğümüz bazı yapımlar bu şekildeydi. Sizin bu listeye eklemek istediğiniz başka animeler var mı? Yorumlarda buluşalım!

YORUMLAR
Atlas Estrella
27 Ocak 2024 16:23

Nerede yayınlanıyor bu animeler? Hemen açıp izleyelim.

Parolamı Unuttum