Grup Tabanlı İlk RYO Olan Wizardry, Digital Eclipse Ellerinde Yenileniyor

Tüm zamanların en ilham verici oyunlarından biri

Teenage Mutant Ninja Turtles: The Cowabunga Collection ve interaktif belgesel The Making of Karateka gibi başarılı retro derleme ve oyunların altında imzası bulunan Digital Eclipse, şimdi de Wizardry: Proving Grounds of the Mad Overlord'un remake versiyonuyla karşımızda.

Grup tabanlı ilk bilgisayar RYO'su kabul edilen Wizardry aynı zamanda bilgisayarlardaki ilk Dungeons & Dragons tarzı RYO'lardan da biriydi. 1981 yılında yayınlanan oyun, aynı zamanda bu türde renkli grafikler sunan da ilk oyundu.

Apple II için yayınlandıktan sonra aralarında Commodore 64, NES, IBM PC, Macintosh gibi sistemlerin de bulunduğu çok sayıda platforma uyarlanan oyun, tüm zamanların en ilham verici oyunlarından biri kabul ediliyor.

Digital Eclipse'in hazırladığı remake versiyonu Steam'de Erken Erişime girmiş durumda ve böylece oyunun nereden nereye geldiğine bizzat şahit olarak geliştirme sürecine de müdahil olabileceğiz.

Doğrudan orijinal Apple II oyun kodunun üzerine kurulan oyunda dilediğimiz zaman orijinal arayüzü de açabileceğiz.

Commodore 64'te Wizardry oynamamın üzerinden 30 yılı aşkın süre geçti ve açıkçası bu haberin beni ayrı bir heyecanlandırdığını söyleyebilirim :)

Oyunun Steam sayfasına şuradan ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum