GTA 5'in Satışları 140 Milyonu Geçti!

Bu satış rakamları varken Rockstar neden yeni oyun yapsın?

Grand Theft Auto V artık oyun dünyasının kült klasikleri arasına girmiş durumda. Çıkışının ardından 8 yıl geçmesine rağmen hala satmaya ve oynanmaya devam eden bu efsane, Rockstar ve Take Two'nun da en büyük gelir kaynaklarından biri haline dönüşmüş durumda.

Son çeyrek değerlendirmeleri için bir hissedar toplantısı düzenleyen Take Two, GTA V'in toplamda 140 milyon satış rakamını geçtiğini açıkladı. Öyle ki sadece geçtiğimiz yıl oyun, 2013 yılının dışında kalan diğer tüm senelerden daha fazla satış yapmayı başarmış. 2013 yılının hala zirvede olmasının sebebi ise oyunun aynı yıl PS3 ve Xbox 360 versiyonlarının çıkmış olmasıydı.

Başarı sadece bununla da sınırlı değil. Take Two'nun verilerine göre oyuncular GTA Online'da çok daha fazla para harcamaya başlamış. Dağıtıcının resmi verilerine göre GTA Online'nın oyun içi gelirleri geçtiğimiz yıla göre tam yüzde 28 artmış.

Aynı toplantıda Red Dead Redemption 2'nin de 36 milyon satış gerçekleştirdiğini açıklayan Take Two, oyunun çevrimiçi versiyonunun da günden güne artan bir oyuncu kitlesine sahip olduğunu vurguluyor.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum