GTA 6 Sızıntısını Yapan Hacker Yakalanmış Olabilir

Londra Polisi, 17 yaşında bir genci gözaltına aldı

Geride bıraktığımız haftanın oyun dünyasıyla ilgili en önemli olaylarından birisi hiç şüphesiz GTA 6 sızıntısıydı. GTA 6’dan hem videolar saçıldı ortaya hem de kaynak kodlarının bir bölümü; bu gayet ciddi bir meseleydi Rockstar için.

Benzer bir durum Uber için de söz konusuydu, onlar da hacker saldırısına hedef olmuşlardı ve her iki firmayı da hedef alan hackerın aynı kişi veya kişiler olabileceği düşünülüyordu. Güvenlik güçleri ivedilikle bununla ilgili soruşturmalarını başlattılar ve görülen o ki bu konuda önemli bir gelişme yaşanmış durumda.

BBC, Londra Polis Teşkilatı tarafından Oxfordshire’dan 17 yaşında bir gencin gözaltına alındığı ve bu gözaltı işleminin Birleşik Krallık Ulusal Siber Suçlar Birimi tarafından yürütülen bir soruşturma işlemi kapsamında yapıldığına dair bir haber paylaştı. Londra Polis Teşkilatı’nın Twitter hesabından da aynı konuda ve aynı içerikle bir paylaşım yapıldı.

17 yaşındaki gencin halen gözaltında olduğu da belirtilmiş durumda. Doğrudan doğruya Rockstar ve Uber isimleri zikredilmese de akla gelen ilk ihtimal doğal olarak bu. Bakalım önümüzdeki günlerde bu durumla ilgili daha fazla detay paylaşılacak mı.

 

YORUMLAR
biwaly
24 Eylül 2022 10:59

Busted. :)

Atlas Estrella
23 Eylül 2022 22:28

Üff, keşke ben de 17 yaşında hackerlık yapabilecek kadar yazılım bilseydim. Arka planda neler dönüp bittiği tam bir muamma.

Pixlik
Atlas Estrella
23 Eylül 2022 23:19

Yok ya biliniyor. Çocuğa hacker demekte abartı. Oltalama denen yöntemi kullanıp çalışanlardan birinin hesabının şifresini ele geçirdiği söyleniyor. 10 dakikalık youtube videosundan öğrenebileceğin, zerre kod yazmana gerek olmayan hackerlıktan çok toplum mühendisliği dediğimiz duruma örnek olabilecek bir vaka.

17 yaşında bunu yapmakta bir başarıdan çok bir salaklık örneği. Ortaya çıkabilecek tazminatı hayatı boyunca çalışıp anca öder.


Parolamı Unuttum