GTA Radyolarının Unutulmaz İsmi Lazlow Jones, Rockstar'dan Ayrıldı

Gitmeyin kuzum nereye gidiyorsunuz?

Firmanın kurucularından ve en büyük yazarlarından olan Dan Houser’ın Red Dead Redemption 2’yi paketleyip Mart ayında Rockstar’dan ayrılmasının ardından, dev stüdyoda yaprak dökümü devam ediyor. Firmadan son ayrılan isim, yazar ve yapımcı kadrosunda Dan Houser’ın ardından en önemli isimlerden bir tanesi olan Lazlow Jones.

GTA serisi üzerine videolar çeken Youtuber GTAMen’in farkına varıp aktardığı üzere Jones, Nisan 2001 yılında girdiği Rockstar’dan bu yılın Nisan ayında ayrılmış. 19 senelik görev süresi boyunca oyun için Radyo programları sunmaktan, bu programların ve diğer oyun içi programların, dahası fragmanların ve diğer tanıtımların yapımcılığını üstlenmeye hatta yer yer Rockstar’ın sözcülüğünü üstlenmeye kadar pek çok şey ile uğraşan Lazlow Jones Rockstar’da belki de Dan Houser kadar yokluğu hissedilecek bir isim. GTA V’te bizzat oyun içinde rol almışlığı da var, Fame or Shame görevinde kovaladığımız arkadaştı kendisi.

Birkaç gün önce Instagram’da yaptığı bir paylaşımla şirketten ayrılmasının ardındaki sebep olarak kanserle mücadelesinde kız kardeşiyle ilgilenmesini göstermiş. İçinde bulunduğumuz dönemin sağlık sorunlarıyla mücadeleyi özellikle ABD sınırları içerisindeki sağlık sigortası problemleri yüzünden iyice zorlaştırmasından ötürü bütün zamanını ailesine ayırmak istemiş gibi görünüyor. Öte yandan Linkedin profiline bakılırsa aralarında Netflix ve Disney’in de bulunduğu pek çok farklı firma projelere de girişmiş gibi. 

Yakın zamanda iki önemli ismin stüdyodan ayrılması sonrasında insan gerçekten de merak ediyor, Rockstar eski Rockstar olabilecek mi? Maalesef bu sorunun cevabını ancak bir sonraki oyunlarından, yani muhtemelen bir başka GTA’dan öğrenebileceğiz, o da GTA 5 para basmayı kesmediği sürece uzun bir süre gelmeyecektir. 
 

YORUMLAR
Mico
14 Ağustos 2020 22:57

Vay be, hiçbir şey aynı kalacak değil ama yine de üzülüyor insan. Milyonlarca oyuncu yıllardır Rockstar'dan başka bir şey beklerken bunlarla karşılaşmak... Keşke en azından eski kadroyla bir GTA daha yapmış olsaydınız, çünkü bundan sonra hiçbir şey aynı olmayacak, belli.

Parolamı Unuttum