GTFO İsmi Akılda Kalıcı Olsun Diye Seçilmiş

Oyunun temasına da uygun

The Game Awards 2017'de duyurulan GTFO sadece taktik nişancı oyunlarını korku ortamıyla birleştirerek co-op deneyim sunacak olmasıyla değil, ismiyle de dikkat çekmişti. Genelde oyun isimlerinde içerisinde küfür geçen kelimeler görmeyiz pek, ama GTFO buna bir istisna olmuştu. 

PAX East'te konuşan 10 Chambers Collective'den Svante Vinternatt bu ismi özellikle seçtiklerini, ismin hem akılda kalıcı olacağını, hem de oyunun sunacağı deneyime son derece uygun olduğunu söylüyor.

GTFO, "get the f*** out" cümlesinin kısaltılmış hali ve gördüğünüz gibi oldukça argo sayılabilecek bir isim. "İsim için oldukça sıkı beyin fırtınaları yaptık. Ekip olarak önerilen isimleri tek tek oyladık. Birkaç alternatifimiz vardı ve hangisini seçeceğimize dair tartışmalar yaptık ve bu ismin oyuna en uygun isim olduğuna karar verdik. Bazıları bu ismi çok sevdi, bazıları nefret etti ama bu ismi mutlaka hatırlayacaksınız ve oyuna da oldukça uyuyor" diyor Vinternatt.

Oyunu PAX East'te deneyenler de GTFO'nun sunduğu deneyimin ve gerilimin isme oldukça uygun olduğunu düşünmüşler. Herkesin sevebileceği bir isim olmasa da ana dili İngilizce olmayanlar için çok da bir şey ifade etmiyor aslında, hani oyunun ismi küfürlü bir şekilde Türkçe olsa belki biz de hoşlanmayabilirdik ama bu haliyle kulağa kötü gelmiyor :)

GTFO şu an Steam'de erken erişimde, tam versiyonunun çıkış tarihi ise henüz belli değil.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum