Guerilla Games, PC'deki Horizon Zero Dawn'a Yapılan Eleştirileri Dikkate Alıyor

Yamalar yakın

Guerilla Games'in PlayStation 4'te fırtınalar estiren oyunu Horizon Zero Dawn nihayet PC oyuncularıyla buluştu ama bu buluşma hiç de beklediğimiz kadar güzel bir buluşma olmadı. Oyunun PC versiyonunda çok ciddi teknik problemler mevcut ve Steam'de şu ana kadar yapılan 10 binin üzerinde incelemede olumluluk oranı %61 gibi düşük sayılabilecek bir oran.

Oyuncular rasgele çökmelerden, oyunun bilgisayarlarını kilitlemesinden, performans sorunlarından şikayet ediyorlar. Zaten oyun daha çıkmadan önce bile sonradan çözülmesi planlanan bazı aksaklıklar olduğunu öğrenmiştik; Anisotropic Filtering ayarlarının çalışmaması buna bir örnekti.

Yalnızca teknik sorunlar değil, PS4 versiyonundaki bazı özelliklerin de PC versiyonunda eksik olduğunun ortaya çıkması (örneğin Frozen Wilds bölgelerinde gelen kar dezenformasyonu özelliği PC portunda bulunmuyor), ciddi eleştiriler aldı.

Guerilla Games yaptığı açıklamayla sorunların farkında olduklarını, oyunculardan gelen raporları en yüksek öncelikle araştırdıklarını söyledi. "Steam, Reddit veya web sayfamız yoluyla sorunlarını bildiren herkese teşekkür ederiz. Sorun yaşamaya devam ediyorsanız lütfen bu alanları kullanmaya devam edin. Raporlarınız ekiplerimiz için inanılmaz derecede faydalı oluyor" diyor Guerilla.

Guerilla elbette oyunu bu halde bırakmayacak (akla hemen PC versiyonu sorunlu olup bir türlü düzeltilmeyen NieR: Automata geliyor) ve en kısa zamanda yamalarla bahsi geçen sorunları çözmeye başlayacak. Ancak o zamana kadar oyuna bulaşıp can sıkmaya da gerek yok. Tabii bazı oyuncular hiç sıkıntı yaşamadan oynadıklarını da bildirmişler, belki şans size de güler, orası da hiç belli olmaz :)

YORUMLAR
Ghost AssassiN
10 Ağustos 2020 17:29

Şans mı bilmiyorum ama ben de sizin söylediğinizin aksin NieR'i sıkıntısız oynamıştım.

sSnake
Ghost AssassiN
10 Ağustos 2020 19:26

Bende de sıkıntısızdı Nier Automata.


Parolamı Unuttum