Günün Birinde Yeni Bir Parasite Eve Görebilecek Miyiz?

Yoshinori Kitase umut verdi

Square Enix'in YouTube'a yüklediği yeni videoda All Elite Wrestling yıldızı Kenny Omega'yı Yoshinori Kitase ile röportaj yaparken görüyoruz. Kitase oldukça önemli bir isim, kendisi orijinal Final Fantasy 7'nin yönetmeniydi ve aynı zamanda şimdi de Final Fantasy 7 Remake'in yapımcılığını yürütüyor. Röportaj sırasında Omega Kitase'ye diğer Square Enix serileriyle ilgili sorular da soruyor ve konu bir kült klasik olan, hayatta-kalma/korku/aksiyon oyunu Parasite Eve'e geliyor.

Parasite Eve 1998 yılında Square tarafından Sony PlayStation için geliştirilmişti. Seriyi devam ettiren Parasite Eve II ise 1999 yılında Japonya'da, 2000 yılında ise tüm dünyada yine PlayStation için çıkmıştı. Kitase sonrasında 2010 yılında PSP'ye özel olarak The 3rd Birthday isminde bir Parasite Eve oyununun daha yapımcılığını yapmıştı. Zaten röportajda soru da buradan çıktı, Omega Kitase'ye gelecekte daha fazla Parasite Eve oyunu görüp görmek istemeyeceğini soruverdi.

Kitasei'nin cevabı şöyle: "Başta Aya Brea olmak üzere Parasite Eve karakterleri son derece derin ve zengin. Şu an herhangi bir plan olup olmadığını bilmiyorum, ama bu karakterleri kullanmamak çok büyük israf olurdu".

Zamanında PlayStation sahibi olduğum zamanlarda evimizde en çok oynanan oyunların başında Parasite Eve geliyordu :) O oyunu ev arkadaşlarımla birlikte kaç defa bitirdiğimizi hatırlamıyorum bile, hatta sanırım bir dönem başka bir şey oynamaz olmuştuk, oyun bittikçe bir gün ara verip tekrar başlıyorduk. Neredeyse her sahnesini ezbere bilirim yani. Square Enix de aynı Capcom gibi Remake furyasına başlarsa (FF7 Remake'in alacağı tepkiler bu noktada çok önemli), çok büyük ihtimalle el atacağı ilk oyunlardan biri Parasite Eve olacak diye tahmin ediyorum. Kitasei'nin bu konudaki yorumu da çok değerli, gerçekten de böylesine güzel bir serinin yeni neslin radarından kaçması çok yazık olur.

Elbette yine Kitasei önderliğinde yeni bir Parasite Eve oyunu görme ihtimalimiz de var. Ama sanki bundan önce oyunculara neler kaçırdıklarını göstermek ve seriye duyulan ilgiyi görmek adına karşımıza Parasite Eve Remake ile çıkmaları daha akıllıca olur sanki.

YORUMLAR
tolqa_tolqa84
10 Mart 2020 16:10

zamanında sabahlara kadar oynardık heygidi günler bence çıkarmalılar 

İses
6 Mart 2020 17:23

Parasite eveil mükemmel olur bir de yanına vagnart story ekleseler tatından yenmez. 

Decypher
İses
9 Mart 2020 10:35

Off Vagrant Story dedin, yine anılar canlandı :)


Parolamı Unuttum