Günün İndirim Tavsiyesi - Baba is You

Beyinleri kısa devre yapmak isteyenler için harika bir oyun

Bağımsız oyunların durduk yere ortaya çıkarak başarılı olmalarını çok seviyorum. Hiç beklemediğim bir anda, kendisine özgü tarzıyla  “Ben buradayım” diyor ve herkeslerce konuşuluyor, belki de yılın ödüllerine aday oluyor. İşte Baba is You da onlardan biri. Mart ayında piyasaya çıkmadan önce sadece bir kere görmüştüm kendisini ve pek de umursamadan geçtim. Ama karşılaştığım onca olumlu yorumdan sonra oyuna tekrardan göz attım ve çok orijinal bir fikre sahip olduğu gördüm, satın almamla beğenmem arasında çok da uzun bir zaman yoktu.

Steam yaz indirimleri boyunca önerdiğimiz tüm oyunlara buradan erişebilirsiniz.

Baba is You, ne cıvıl cıvıl bir görsellik, ne de bir senaryo vaat ediyor. Oyunda tek yaptığımız bölümleri geçmek. Bölümleri geçmek istiyorsanız o bölüme özgü kuralları değiştirmeniz gerekiyor. Bu kurallar bölüm içerisinde yazıyor ve ana karakterimizle (Baba) o kuralları yönetebiliyoruz. Mesela ekranda “Baba is You” ve “Flag is Win” yazılı. Bu, sizin kontrol ettiğiniz karakterin Baba olduğunu ve Baba’nın bayrağa ulaştığında o bölümü tamamlayacağını söylüyor. Ama siz bir şekilde hem “Baba is You” hem de “Baba is Win” yaparsanız o bölümü oracıkta geçiyorsunuz. Nasıl, şimdiden nöronlarda titreme oluştu mu?

Yukarıda verdiğim örnek oyunun en başında bize öğretilenlerdendi. Oyunda ilerledikçe farklı nesneler ve fiiller bölümlerin içerisine dahil oluyor ve yapacaklarınızın sayısı oldukça artıyor, bir bölümü birden fazla yolla bitirebiliyorsunuz. Ancak bu durum aynı zamanda oyunu zorlaştırıyor. Şimdiden uyarayım Baba is You oldukça beyin yakan bir oyun. Sadece ana bölümlerden gitseniz bile kara kara ekrana bakacaksınız “Burada bir şey ama ne?” diye.

İşte asıl güzelliği de burada. O bölümü geçmek için sadece bir şey yapmanız yeterli, biliyorsunuz bunu. Ama onca dakikadan sonra bir türlü aklınıza gelmiyor. Bir şekilde bulduktan sonra ya da dayanamayıp YouTube’dan baktıktan sonra gerçekten de sadece bir şeyi yapmanın yeterli olduğunu görüyorsunuz.  Baba is You özet olarak bu duygulardan oluşuyor. Oldukça farklı bir oynanışı ile beyin jimnastiği yapmak isteyenlere şiddetle tavsiye ediyorum.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum