H1Z1 Erken Erişim'i Sıkıntılı Başladı

"Vazgeçtik, silah da satıyoruz."

Sony Online Entertainment'in merakla beklenen hayatta kalma oyunu H1Z1'in erken erişimi pek de parlak başlamadı.

15 Ocak itibariyle erken erişime açılan H1Z1 beklendiği gibi tonla bug'la geldi. Erken erişime çok acımasız yaklaşmamak gerek ama saatlerce ekipman kasıp bağlantı sorunu nedeniyle sıfırdan başlamak sinir bozucu bir durum. Avrupa server'larının yetersiz kapasiteleri ile 200 kişilik/saatler süren bekleme sırasıyla karşılaşmanız olası. Amerika server'larına bağlandığınızda da yüksek lag'la karşılaşıyorsunuz haliyle. Küçük harita, basit yapay zeka ve loot sistemi de eleştirilen diğer noktalar.

Tüm bunlar erken erişimin ilk günü için hoş görülebilirdi eğer SOE oyunu Free-To-Play'den Pay-To-Win'e devşirmeseydi. Daha önce yalnızca kozmetik ürün içereceği açıklanan airdrop'lar silah, mermi, yemek, su gibi parayı verenin hayatta kalacağı bir duruma dönüştü. Hem de oyun yayımlandıktan birkaç saat sonra! Hem de yapımcıların aksi yöndeki kesin açıklamalarına rağmen!

Yapımcılardan, ilk sıradaki üç gün önce söylenmiş iki alıntı yapayım:

  • "Mermi veya silah satın alamazsınız. Satın aldığınız kutulardan bunların çıkma şansı 0. Sadece oyunun içinde bulabilirsiniz."
  • "Kesinlikle silah, mermi, yemek, su gibi şeyler satmayacağız. Bunu yapsak rezalet bir durum olurdu. Oyunun bütün olayı bu."

Erken erişim başladıktan birkaç saat sonraysa fikir değiştirdiklerini söylüyor yapımcılardan Greg Henninger. Oyuncuya yalan söylemek değil midir bu Greg? Oldu mu ilk günden?

Şikayetlere twitter üzerinden cevap veren Sony Online Entertainment başkanı John Smedley "Eğer Airdrop ve P2W durumundan şikayetçiyseniz geri ödemeler için [email protected] adresine mail atın, konu ile ilgilenelim." açıklamasında bulundu. Eğer oyunu ilk gününde satın aldıysanız, geri ödeme için pazartesiye kadar başvurabilirsiniz.

Kısacası, yapımcı açıklamalarının yalan olduğunun ayyuka çıkması birçok oyuncunun güvenini sarstı. Bunu bir kenara bırakırsak teknik aksaklıklar ile server ve ping sorunu düzeltilecektir. Sonuçta H1Z1, henüz alpha erken erişiminin en başında.

H1Z1'in geleceğinden umutlu olanları paylaşılan yeni fragmana alalım:

YORUMLAR
Parolamı Unuttum