EA Partners Kepenklerini İndiriyor

Electronic Arts’ta sular durulmuyor…

Game Informer’ın birden fazla isimsiz kaynaktan aldığı bilgiye göreElectronic Arts, EA Partners departmanını kapatmak için düğmeye bastı. Firmanın bağımsız oyun geliştiricilerinin yapımlarını dağıtmak için kurduğu EA Partners kısa süre içinde kepenklerini indirecek.

CEO John Riccitiello’nun firmadan ayrılması, mobil ve sosyal oyun bölümündeki işten çıkarmalar ile SimCity Social’ın yanında iki Playfish oyununun daha fişinin çekileceği haberlerinden anladığımız üzere Electronic Arts’ta uzun süredir işler pek de yolunda gitmiyor. Ancak tüm bu olumsuz gelişmeler yetmemiş olacak ki gelen haberlere göre firma, EA Partners’ın da faaliyetlerini durdurmaya karar verdi. Crytek (Crysis 1-3), Starbreeze (Syndicate), Double Fine (Brütal Legend) ve Epic Games (Bulletstorm) gibi ünlü oyun geliştiricilerinin oyunlarının dağıtımını üstlenen EA Partners, Harmonix'inRock Band’inin yanı sıra Valve'ın The Orange Box’ını da kutulu olarak oyuncularla buluşturmuştu.

Bu kötü habere karşın Infinity Ward kurucuları Jason West ve Vince Zampella’nın yeni firması Respawn Entertainment’ın ilk oyunu ve Insomniac Games’in Fuse’ünün EA Partners’ın kapatılmasından etkilenmeyeceği söyleniyor. Bekleyip göreceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum