The Witcher 3 Xbox One'a da Gümbür Gümbür Geliyor!

Videoda at var, deniz kızını sayarsanız avrat da, silah da var…

RPG severlerin 2007’de Andrzej Sapkowski’nin yazılı eserinden sanal aleme adım attığından beri gerek ahlak sisteminin alışılmışın dışında olmasından, gerekse Geralt of Rivia’nın gönül maceraları ve dövüş kabiliyetinden bahsetmeyi bırakmadığı Witcher serisi yeni nesle adımını Xbox One ile sağlamlaştırıyor.

Oynanıştan kısa kesitlerin yanında mekân tasarım ve çeşitliliğine kısaca göz attığımız video, biz White Wolf hayranlarını iyice gaza getirmekle kalmadı, hakikaten oyunun açık dünya konusunda birinciliğe oynadığını da belirtmiş oldu. İkinci oyunda 35 kat daha büyük olacağı söylenen Wild Hunt, Skyrim’in tacını elinden almaya niyetli.

Dövüş kısmında detaylı bir görüntüye yer verilmemiş olsa gördüğümüz kadarıyla hem yayalara hem de at üstündeki düşmanlara karşı dövüşebileceğiz. İkinci oyunda bu konunun üstüne daha fazla düşülmüş olsa da Sign kullanımı bu sefer ayarını bulmuş gibi görünüyor.

Açıklanan bir diğer detay ise Xbox One’ın sesli komut sisteminin oyun içinde kullanılabileceği. Red Dead Redemption ve Assassin’s Creed gibi oyunlardaki ıslıkla at çağırma olayı olup da ıslığı çalan gerçekten biz olursak…

Envanter ve karakter özelleştirmeleri için de Smartglass desteği olacak.

“Tarot kartları geri gelsin başka birşey istemiyorum.” Derseniz haklısınız ama yine ses seda yok o konuda :)

Güncelleme; yapımcıların da oyun üzerine konuştukları bir diğer video yayınlandı;

YORUMLAR
Parolamı Unuttum