Skyrim’e 150 Saatlik Muhteşem Bir Mod

SureAI, Nehrim’in bıraktığı yerden devam ediyor

The Elder Scrolls oyunları orijinal senaryoları kadar mod yapımcılarının sunduğu inanılmaz içeriklerle de ömrümüzden ömür götürmüştür her zaman. Bu durum Skyrim’de olduğu kadar Oblivion’da da geçerliydi ve bunların en başında gelen isimlerden biri de hiç şüphesiz SureAI ekibinin yaptığı Nehrim: At Fate's Edge’di.

İşte aynı ekip şimdi de Skyrim için bir mod hazırlıyor; Enderal: The Shards of Order. Nehrim’in kaldığı yerden devam eden bu yeni senaryo oyunculara 30 ila 150 saatlik yeni bir macera vaat ediyor. Her ne kadar Skyrim ile aynı motoru kullanıyor olsa da tıpkı öncülü Nehrim gibi Enderal da Elder Scrolls serisinden tamamen bağımsız bir evrende geçiyor.

Aslında bu yapıma sadece bir mod gözüyle bakmak haksızlık olur çünkü SureAI ekibi Skyrim’in klasik oynanışına iki büyük değişiklik getiriyor. Bunlardan birincisi yolculuğumuz sırasında yanımıza katılan iki NPC. Tıpkı Bioware’in RYO’larında olduğu gibi birbirlerinden tamamen farklı kişiliklere sahip olacaklar ve onlarla konuşarak geçmişlerini, karakterlerini, bakış açılarını öğrenebileceğiz. Onlarla dost mu yoksa düşman mı olacağımız davranışlarımıza ve seçimlerimize göre belirlenecek.

Bir diğer önemli değişiklikse oynanış yapısıyla ilgili. “Endernal’ı Skyrim ile Gothic’in bir karışımı olarak adlandırabiliriz,” diyor mod yapımcıları. “Enderal temelde Skyrim’in dövüş sistemini kullanıyor. Ama diğer kısımları, örneğin skill sistemi yeni baştan tasarlandı. Artık yeteneklerinizi otomatikman değil de kazandığınız tecrübe puanlarınızı dağıtarak, canınızın istediği gibi arttırabileceksiniz. Ayrıca Gothic serisinde olduğu gibi bazı yetenekleri öğrenmek için belirli ustalara para ödemeniz gerekecek.”

Resmi internet sayfalarında modun konusuna dair yer alan açıklama ise şöyle:

Nehrim’den kaçan bir mültecisiniz ve kendinizi Enderal’a giden bir gemide buluyorsunuz. Bir takım tuhaf olaylar, görüler ve rüyalar sonucunda kökenleri Enderal’a kadar uzanan mistik bir ihtilafa karışıyorsunuz. Bu ihtilaf çok geçmeden başlangıcı Nehrim’deki olaylara kadar dayanan küresel bir sorun hâline geliyor. Çok uzun zaman önce Vyn’in yüzeyinden kaybolmuş ve unutulmuş kadim uygarlıkların harabelerini arşınlamak, ölülerin hatırlarında dolaşmak zorunda kalacaksınız. Kurtuluşa erebilmek için Enderal’ın balta girmemiş topraklarının en derinlerine seyahat edeceksiniz.”

Videonun sonundaki 2015 ibaresine rağmen modun çıkış tarihiyle ilgili söylenen tek şey ise şu: “Hazır olduğunda.” O zamana dek aşağıdaki video ile avunabilir, o da kesmezse Dovahkiin’le bir Skyrim turu daha atabilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum