Kristal Piksel 2024 Ödülleri Sahiplerini Buldu!

Yerli oyunları kutladık

Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri dün akşam ESA Esports Arena’da düzenlenen törenle sahiplerini buldu. VLMedia ana sponsorluğu, Paycell iletişim sponsorluğu, Geforce NOW powered by GAME+ etkinlik sponsorluğunda yeniden düzenlenen Kristal Piksel Video Oyun Ödülleri'nde hem ödül kazanan oyunları gördük, hem de Kristal Piksel Seçkisi adı altında gelecek dönemde çıkacak olan yeni yerli oyunları tanıma fırsatı bulduk.

Kristal Piksel Seçkisi İlk kez bu yıl Game Developers Conference’da duyurulan Games from Türkiye programı kapsamında gerçekleşen Kristal Piksel’de, henüz çıkış yapmamış oyunların da fragmanları gösterildi. Adaylık kazanan 22 oyun ve seçkiye alınan 16 oyun ile toplam 38 oyun hem Games from Türkiye programına katılmaya, hem de tanıtım imkanlarını kullanmaya hak kazandılar.

Etkinliğin resmi yayın videosunu aşağıdan seyredebilirsiniz:

Jürinin titizlikle yaptığı değerlendirme sonucunda, En İyi PC Oyunu ve Yılın Oyunu ödüllerini alan New Cycle oyunun yapımcısı Core Engage gecenin en büyük kazananı oldu.

Phew Phew Games aksiyon ve mizah dolu oyunu Anomaly Agent ile hem En İyi Konsol hem de En İyi İşitsel Sanat Ödüllerini alırken, Stratera Games ise Cardboard Town ve Havsala: Into the Soul Palace ile birer ödül kazanmayı başardı.

Kristal Piksel 2024’ün önceki yıllardan önemli bir farkı gençlerin elde ettiği başarılardı. Henüz lise çağında geliştirmeye başladıkları PileUp! oyunu ile En Yenilikçi Oyun ödülünü kazanan Remoob Games aynı zamanda Gelecek Vadeden Stüdyo ödülüne de layık görüldü. Diğer bir genç ekip Mind Labor da, iki oyunla birden aday olduğu En İyi Mobil Oyun kategorisinde Quadrata ile Kristal Piksel kazandı.

Verilen tüm ödüller ve kazananları ise şöyle:

En İyi PC Oyunu: New Cycle (Core Engage)

En İyi Konsol Oyunu: Anomaly Agent (Phew Phew Games)

En İyi Mobil Oyun: Quadrata (Mindlabor)

En İyi Oyun Tasarımı: Cardboard Town (Stratera Games)

En İyi Görsel Sanat: Havsala: Into the Soul Palace (Stratera Games, Ubik Studios)

En İyi İşitsel Sanat: Anomaly Agent (Phew Phew Games)

Yenilikçi Oyun Fikri: Pile Up! (Remoob)

En İyi Anlatı: Cats and the Other Lives (Cultic Games)

Yılın Oyunu: New Cycle (Core Engage)

Ödül kazanan stüdyolarımızı bir kez daha tebrik ediyoruz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum