Steam Hesabınızı Artık GOG’a Bağlayabilirsiniz

İşte beklenen özellik…

Witcher oyunlarının geliştiricisi CD Projekt RED’in oyun satış sitesi GOG’u (Good Old Games) artık duymayanınız kalmamıştır herhâlde. Her ne kadar kendisini de çok uzun bir süredir kullansam da son zamanlarda Steam’in gölgesinde kalmaya başlamıştı. Özellikle de Valve’ın Türk Lirasına geçişinden sonra.

İşin kötüsü GOG kütüphanemde de bir sürü “eski güzel oyun” var. Neden? Çünkü Steam’in yapmadığını yapıp en eski klasikleri bile modern sistemlerde çalışacak hâle getiriyorlar da ondan. Eh… CDPR sonuçta. Adamlar oyun ve oyuncu dostu.

Amma velâkin ne zaman bilgisayar başına otursak elimiz hemen Steam’e gidiyor, bu bir gerçek. Öyle olunca da GOG, Origin, Uplay gibi platformlardaki oyunlar unutulup gidiyor. İşte bu sorun GOG açısından artık ortadan kalkıyor. Hem de tek tuşla!

GOG Connect’e adlı yeni bir özellik sayesinde artık GOG ve Steam hesaplarımızı birbirine bağlayabiliyoruz. Böylece Steam’de sahip olduğumuz ama GOG’da da satılan oyunların hepsi GOG kütüphanemize ücretsiz olarak, kopya korumasız hâlleriyle kopyalanıyor. Dahası, bu işleme kayıt dosyalarımız da dâhil.

GOG bu işlem sırasında Steam ID’niz dışında hiçbir bilginizi kullanmıyor. Şimdilik sadece oyunlar aktarılsa da (başarımlar henüz programa dâhil değil) Steam ve GOG arasında uyumlu olan çok oyunculu oyunları da oynayabiliyoruz. Ek olarak indirimler her iki platformda da geçerli olacak. Şu an için oyunların sayısı sınırlı, fakat geliştiricilerle anlaştıkça bu sayı artacak.

İşin en güzel tarafıysa Steam’de alıp da yeni sistemlerle uyumsuz olduğu için çalıştıramadığımız oyunları GOG sayesinde sorunsuzca oynayabilecek olmamız herhâlde.

Madem bir oyuna sahipsiniz, neden onu iki kere satın alasınız ki?” mottosuyla yayın hayatına başlayan GOG Connect’e buradan ulaşabilirsiniz. Helal sana CDPR!

YORUMLAR
Parolamı Unuttum