Nintendo Switch Çalındı, Satıldı, Hırsızlar Yakalandı

Nintendo olaya açıklık getirdi.

 Geçtiğimiz günlerde NeoGaf'tan "Hiphoptherobot" isimli bir kullanıcı, Nintendo Switch'i erkenden edinmiş ve konsolun kutu açılış videosunu paylaşmıştı. NeoGaf kullanıcısı, aynı zamanda konsolun arayüzünü gösteren kısa bir videoyu da oyunseverlerle paylaştı.

Hiphoptherobot, forumda yaptığı açıklamada bir dağıtıcının Nintendo Switch'i yanlışlıkla kendisine kargoladığını söylediyse de olayın aslı ortaya çıktı. Nintendo, konuyla ilgili olarak IGN'e açıklamalarda bulundu. Açıklamada "Hafta başında bazı kullanıcılar, ismini vermedikleri bir dağıtıcıdan Nintendo Switch oyun sistemini erkenden satın aldıklarını iddia ettiler. Nintendo, bu ürünlerin ABD merkezli bir dağıtıcıdan çalındığını belirledi. Çalınan sistemlerden bir tanesi ise yasadışı yollarla satıldı. Bu kişiler tespit edildi ve işlerinden çıkarıldılar. Mevzubahis kişiler hakkında bölge polisi tarafından soruşturma başlatıldı." ifadeleri yer aldı.

Hiphoptherobot, NeoGaf'ta forumlarında yazdığı yeni mesajında elindeki Nintendo Switch'i iade ettiğini ve bu süreçte karşı tarafın anlayış gösterdiğini belirtti. Kendisi hakkında herhangi bir yasal soruşturma açılmadığının da altını çizdi. Hiphoptherobot, bu bilgiler dışında çok fazla detaya girmedi. Nintendo Switch, 3 Mart 2017'de resmi çıkışını yapacak. 

Biz Nintendo Switch'in erkenden sızmasıyla meşgulken, Sony de diğer taraftan yeni bir el konsoluiçin çalışmalara başladı.

Konsolun aksesuarlarının fiyatlarına buradanbakabilirsiniz. Switch'te Elder Scrolls V: Skyrim, FIFA 18, Splatoon 2, The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Ultra Street Fighter 2 gibi oyunların olacağı resmileşti.

2017'de çıkacak olan oyunların tam listesine ve hangi platformlarda çıkacaklarına buradan ulaşabilirsiniz. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum