Gearbox Vazgeçti - G2A İle Yapılan Anlaşmadan Vazgeçildi

Bu kadar tepki çekeceği en başından belliydi be Gearbox...

 Gearbox, Bulletstorm: Fullclip'in koleksiyoncu versiyonunu G2A üzerinden satacağını açıklamıştı. Ancak oyuncuların büyük tepkisi üzerine Gearbox geri vites atmış ve hatta şirketin başkanı Randy Pitchford da bu konudan bir haberi olmadığını belirtmişti. G2A'nın adının daha önce fazlasıyla olaya karıştığını ve oyuncuların önemli bir kısmının bu oyun dağıtımcısıyla sorun yaşadığını da hatırlatalım.

Waypoint, olaya açıklık getirmek için iki cephe ile de görüşme yaptı. Gearbox, G2A'nın şirket ve satış anlayışında dört temel değişiklik yapmasını istemiş ve bu değişikliker yapılmazsa şirket ile olan anlaşmasını bitireceğini duyurmuştu. Nitekim Polonya tabanlı oyun satış sitesinden beklenen açıklama gelmedi. Waypoint'in ulaştığı Gearbox'ın yayın müdürü Steve Gibson, "Bulletstorm: Full Clip Edition'ın PC sürümü çıktı ve bu sürede G2A'dan halka açık bir eylem göremedik. Gearbox Yayıncılık'ın tüketicileri ve geliştiricileri koruma amaçlı yapmasını istediği değişiklikleri yapmadıkları için direkt olarak G2A'ya destek sunmayacağız. G2A'nın pazarını ve bizim dışımızda kalan oyun kodlarını nereden aldığını kontrol etmiyoruz, ancak şunu onaylayabilirim ki biz de geri çekilme kararını aldık ve uyguluyoruz. " ifadelerini kullandı.

Dawn of War III'ün Çok Oyunculu Modundan Videolar Yayımlandı

G2A'ya da ulaşan Waypoint, "Gearbox ile görüşmelerimiz devam ediyor." şeklinde kısa bir açıklamada bulunmuş.

Gearbox'un patronu Randy Pitchford ise belirttiğim gibi daha önce "Gibson'ı zorladığım tek şey Gearbox'ın dünya üzerindeki en geliştirici dostu ortamını sunmasıdır. Gibson ve benim, dediklerimizi yapmazlarsa G2A ile yaptığımız bu düzenleme ve anlaşmaları çöpe atmaktan yana bir sıkıntımız yok." dedi.

Bakalım bu drama burada sonlanacak mı? 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum