Shadow of War'un Yeni Silah ve Eşya Sistemine Bir Göz Atalım

Talion ve Celebrimbor'un hem cephanesi hem de zırhları genişliyor.

 Middle-earth: Shadow of War ile ilgili yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. IGN First'ün nisan ayı konuğu olan Shadow of War'un son olarak yenilenmiş silah ve eşya sistemi detaylıca tanıtıldı. Monolith, gerçekten de her yönüyle oyunu geliştirmiş ve bir sonraki seviyeye taşımış gibi gözüküyor. Umarız oyun da bu videolarda gördüğümüz kadar etkileyici ve harika olur.

Videoda gördüğümüz kadarıyla Talion ve Celebrimbor, sadece yeni yeteneklere değil aynı zamanda pek çok yeni silaha, kostüme, zırha ve rünlere kavuşacak. Talion, videoda ele geçirdiği Seregost Kalesi'nin önünde duruyor ve bu noktada zaten bazı eşyaları toplamız ve özel bir zırha bürünmüş bile. 

Envanter menüsünü açtığımızda sağ tarafta Talion'ı kuşandığı silahlar ve kıyafetleriyle görüyoruz. Yaptığımız her eşya değişikliği buraya görsel olarak da yansıyor. Sol üstte ise Talion'ın değiştirilebilir eşya slotlarını görüyoruz. Silah seçenekleri arasında yakın mesafe için kılıç, gizlilik için bıçak ve mesafe için ok/yay gözüküyor. Bunlara ek olarak Talion'ın giydiği zırhlar ve pelerinler için de birer ayrı slot var. Sondaki slot ise Güç Yüzüğü'ne ait ve bu slota rün ekleyebiliyoruz. Oraya eklediğimiz rüne göre de özel güçler ve ekstra özellikler kazanıyoruz.

shadow-of-war-sistem-gereksinimleri

Oyunda pek çok farklı silah olacak ve sadece istatistikleri değil, görselleri de farklı olacak. Böylece hem kozmetik olarak güzel duran ve hoşumuza giden eşyaları kullanabileceğiz, hem de bunlardan bonus alabileceğiz. Aynı hasara sahip iki kılıca denk geldiğimizde tercihimizi hangisinden yana yapacağımız tamamen görsel zevklerimize kalıyor.

Videoda gösterilen bıçaklar (dagger) arasında ise istatistik farkı da var ve bıçaklardan biri gizliyken çok daha fazla hasar veriyor. İlk oyunda hatırlayacağınız üzere tüm silahlarımız sabitti. 

Yine zırhlar ve pelerinler için de pek çok seçenek var ve bu ikili de hem görsel olarak hem de bonus olarak pek çok farklı özellik taşıyorlar. 

> Shadow of War: Minas Ithil Hakkında Öğrendiğimiz 15 Yeni Şey

En önemlisi de her bir eşyanın ait olduğu set var ve bu seti komple bir araya getirdiğimizde (yani kılıç, bıçak, yay, zırh, pelerin ve yüzük rünü) özel bir bonusa sahip oluyoruz. 

Tabii ki bu eşyaları öyle kolayca bulamayacağız. Sauron'un ordusundaki önemli Uruk'ları ve Olog Hai'leri dize getirmemiz gerekiyor. Düşmanlarımızın seviyesi ne kadar yüksekse epik eşya düşürme şansları da bir o kadar artıyor. Tabii bu şansı başka rünler ve kıyafetlerle de artırabiliyoruz. O da oyundaki yeni eşya sisteminin ayrı bir güzelliği.

Topladığımız epik silahlar ve eşyaların bir de özel bonusları oluyor. Bu özel bonuslardan bazıları direkt olarak açık bir şekilde geliyor, bazılarını ise özel görevlerle açabiliyoruz. Mesela videoda Talion'ın öldürdüğü Olog Hai bir Rohirrim Bıçağı düşürüyor. Bu bıçakta da "Yanmakta olan düşmanlara ekstra %25 hasar bonusu" var, ancak bu bonusu elde etmek için öncelikle yanmakta olan bir Uruk'u gizlice katletmemiz gerekiyor. Böylece bu özelliklere ulaşmayı bile kısmen zor bir hale getirmişler ve emek ortaya koymamız gerekiyor. Armut piş ağzıma düş durumu yok. 

shadow-of-war-rohirrim-dagger-

Silahlarımızı ve eşyalarımızı da artık rünlerle değil kristallerle geliştireceğiz. Bu kristalleri de öldürdüğümüz Graug'lar ve onlar gibi güçlü düşmanlardan elde edeceğiz. Tabii öldürmek yerine domine etmek de bir seçenekmiş ancak başlarda domine etme açık olmayacaktır diye düşünüyorum. Bu kristaller ile eşyalarımızı güçlendirmek içinse öncelikle oyun içinde topladığımız puanları bozdurmak ve tıpkı ilk oyundaki gibi güçlendirme slotlarını açmamız gerekiyor. 

Bu saydıklarım sadece eşyalar için değil, aynı zamanda Güç Yüzüğü'müzün rün bonusları için de geçerli. Mesela aşağıdaki görseldeki rün ile Güç Yüzüğü bize her düşman öldürüşümüzde "Odak puanı" kazandırıyor. Ek olarak düşmanlarımızın sersemlemesi bize can kazandırıyor. Üstüne bir de Mistik Kabilesi'nden 60 veya üzeri seviyede bir Ork'u domine edersek yanımıza destekçi çağırma yeteneğimizin bekleme süresi 10 saniye azalıyor. 

shadow-of-war-guc-yuzugu-runu

 Sol alttaki kırmızı yazılı bölgede görebileceğiniz gibi bu rün, bir sete ait. Talion bu seti tamamlarsa domine ettiği askerleri düşmanlardan %50 daha az hasar alacak ve bu askerlerin lanetlenmiş silahları olacak, böylece düşmana daha fazla hasar verebilecekler. Üstelik setteki her parçanın ayrı ayrı vereceği bonusları da düşününce, üstüne yeni yeteneklerimizi de listeye ekleyince karşımızda gerçekten Sauron'a meydan okuyabilecek, tek kişilik dev bir ordu konumuna gelmiş bir Talion var.

shadow-of-war-bright-lord-tam-seti

Middle-earth: Shadow of War ile şu ana kadar açıklanan her bilgi, her detay ve her bir video için Shadow of War sayfamızabakmayı unutmayın sevgili Oyungezerler!

YORUMLAR
Parolamı Unuttum