Jamie Lannister Game of Thrones'un Sonu İnternette Var Diyor

Adamın ağzında bakla ıslanmıyor sevgili okuyucu.

Son yaptığı açıklamanın üzerinde dumanı halen tüterken Nikolaj Coster-Waldau yani Jamie Lannister bu sefer de Observer'a konuştu. Buradan yapımcılara sesleniyorum, bu adamı dizinizde oynatacaksanız iki defa düşünün, belli ki ağzı gevşek, heyecanlı bir tip. Saatli bomba gibi her an "spoiler"verebilir.

Nikolaj son sezonla ilgili olacak olayların çoktan teori üretenler tarafından internette dillendirildiğini belirtti. Hatta dizinin sonu için bile doğru tahminler yapanlar var diye de ekledi. Lakin bunu G.R.R Martiniki, üç yıl evvel zaten belirtmişti. Yani yeni sezonda neler olabilir diye fikir edinmek istiyorsanız GoTforumlarında kısa bir tura çıkmanız yeterli olacaktır. Okuyacağınız fikirlerden bazıları yeni sezonda gerçekleşecek olaylar olacak. Bununla beraber biz de size bir amme hizmeti yaparak beş popüler dizi sonu teorisini okuyucularımıza sunmak istedik. Haydi başlayalım.

Jon Snow Lightbringer'la Dany'nin Ejderhalarını Kesip Herkesi Kurtarıyor

Milletin taht sevdasından daha büyük bir tehlike olan White Walker'lar varken ejderhaları kesmek ne derece mantıklı bir teori ama şöyle; Jon Snow'un Bran the Builder/Azor Ahai'nin reenkarnasyonu olduğu fikri mevcut. Azor Ahai'nin Winterfell dehlizlerine gidip Lightbringer'i kullanacak kişi olduğu öngörülmüş. Lightbringer'in bir kılıç olmadığı aslında Winterfell'in kendisi olduğu teorileri de var. Diziden daha çok kitaba uyacak düşünceler bunlar ama bir bakmışsınız diziye adapte etmişler.

Bran ve Doctor Who İhtimali

Bu teoriyi ortaya atmak için uzun uzun düşünmeye bile gerek yok. Bulması çok kolay ve gerçekleşirse en yavan sonlardan biri olmaya aday. Bran'ın zamanda geriye gittiğini/sezdiğini ve hatta ufaktan da olsa müdahale ettiğini biliyoruz. Bran tam kapasite çalışıp, her şeyi başa sarabilir mi? Olur mu olur ama bence çok saçma olur.

Birleşmiş Westeros Krallıkları

Sansa, Dany ve Jon güçlerini birleştirerek tahta yani Lannister'lara girişebilir. Bu da bana zayıf bir teori gibi geliyor. Ben bunu biraz arttırıp, bütün aileler muhtemelen delirecek olan Cersei'yi hemen tahttan indirip The Others tehdidine karşı birleşebilirler ve bence en muhtemel senaryo bu olur. Sürprizler, hakkında çok az şey bildiğimiz The Others'tan gelecektir.

Dünyayı Kurtaran Çocuk

R+L=J teorisi kanıtlandığı için Dany resmi olarak Jon Snow'un halası oluyor. Teori burada sarpaya sarıyor çünkü Jon ile Dany'nin bir şekilde yakınlaşacağı ve çocuklarının olacağı, o çocuğun da Demir Taht'a oturacağı düşünülüyor. Dany'nin doğum esnasında öleceği, Jon'un da White Walker'larla savaşta düşeceği tahmin ediliyor. Ensest Westeros'a çok yabancı bir kavram değil ama bana sorarsanız gene de uzak ihtimal gibi duruyor.

HERKES ÖLÜR!

Mümkündür efendim, GoT "Everyone dies" mottosunu mantra gibi tekrarlayan bir dünya. Herkes ölür nihayetinde dünya White Walker'lara kalır. Neden olmasındı? .

Dediğim gibi bana en mantıklı teori Birleşmiş Westeros Krallıkları gibi geliyor çünkü Demir Taht'a çıkmak kaosu bir merdiven gibi tırmanmayı gerektirdiğinden bu her seferinde ölüm ve acı getiriyor.Bunu görüp biraz arttırmak istiyorum çünkü neredeyse her ilahi gücün bir temsilcisi var diyebiliriz. İlahi güçler, güç oyununa karışabilirler ve White Walker'lara karşı olan savaşta temsilcilerini destekleyebilirler. Ne nasıl olacak yazın göreceğiz ama bu sezonun normalden de kısa olacak olması şimdiden bana acı veriyor sayın okuyucu. Tadı damağımızda kalacak bol CGI'lı savaş sahneleri içeren güzel bir sezon bizleri bekliyor gibi.

 

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum