Star Wars Battlefront 2 - Bir İmparatorluk Askerinin Hikayesi

Yoksa kötü adamlar aslında kötü değil mi?

Geçtiğimiz ay duyurulan Battlefront 2'nin belki de en dikkat çeken yanı Iden Versio ismindeki kadın İmparatorluk askerine odaklanan bir hikayeye sahip olduğunu öğrenmemiz olmuştu. Oyunun hikaye kısmı resmi Star Wars kanonu olarak kabul edileceği için anlatıma gerçekten önem verilmesi gerekiyordu ki çakışan veya mantıksız gelen bir şeyler olmasın. EA yayınladığı İmparatorluk fragmanında işte bu konuya değiniyor.

Fragmanda EA Motive'in Lucasfilm'i nasıl ikna ettiğine dair detaylar da öğreniyoruz. Çünkü EA Motive bu oyunu alıştığımız "iyi adamlar" perspektifinden değil de bir İmparatorluk askerinin gözünden anlatma fikrini ortaya atmış. EA Motive'in oyun direktörü Mark Thompson "oyunda bir asker hikayesi anlatmak istedik. Şimdiye kadar hep Asilerin kahramanlarının hikayeleriyla karşılaştık. Ama İmparatorluk askerlerinin de doğru olduğuna inandığı şeyi yapıyor olduğunu göstermek önemliydi" diye açıklıyor bunu. Amaçları oyunculara Iden'i ve hikayedeki diğer karakterleri iyice tanıtmak ve böylece verdikleri kararların sebeplerini anlamamızı sağlamak olacakmış. "Bu karakterler beyni yıkanmış kişiler değil, yaptıkları şeyin doğruluğuna gönülden inanıyorlar" diyor Thompson.

EA ise fragmanı ve hikayeyi şu sözlerle açıklıyor: "Uzun zaman önce, çok çok uzak bir galakside ormanlık Endor gezegeninde neler olduğunu biliyorsunuz. Asi pilotlar büyük bir safer kazanmış ve İmparatorluğun en güçlü silahı olan Ölüm Yıldızı'nı yok etmişlerdi. Ama Ölüm Yıldızı'nın yok edilmesi savaşın sonu değildi. Endor yalnızca bir başlangıçtı. İşte bu esnada kaderlerinde yazılı olanı gerçekleştirmek ve İmparatorun intikamını almak için Inferno Squad işe koyuldu.

Inferno Squad, İmparatorluğun özel operasyon ekibiydi ve son derece eğitimli pilotlardan ve komandolardan oluşuyordu. Star Wars Battlefront II'de İmparatorluğun bu son girişiminde işte bu ekibe eşlik edeceksiniz. Yeni Cumhuriyet'in en ünlü kahramanlarıyla yüz yüze gelecek ve karanlık tarafın en sinsi ajanlarından da bazılarıyla karşılaşacaksınız. Çoğu yıldız sistemi yavaş yavaş İmparatorluğun elinden kurtulurken Inferno Squad kendilerine verilen özel emirleri yerine getirmek ve akıllarına bile gelmeyecek zorlukta kararlar vermek zorunda kalacak. Ölüm Yıldızı'ndan geri kalanlar hala daha uzayda süzülürken onlar İmparatorluğa inanmaya devam edecek ve siz de onların saflarına katılacaksınız."

SW Battlefront II, EA Play 2017'de gösterilecek. 

E3-2017-oyunlar-listesii

Şunu da eklemem lazım ki fragmandaki grafikler gerçekten de olağanüstü görünüyor. Star Wars Battlefront II 17 Kasım'da PS4, Xbox One ve PC için çıkacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum