Ghost of Tsushima’dan Muhteşem Bir Oynanış Videosu

Geralt’a samuraylık yakışmış

İlk kez Paris Games Week 2017’de duyurulan ve Sucker Punch (Infamous) tarafından PS4’e özel olarak geliştirilen samuray oyunu Ghost of Tsushima, dün geceki Sony E3 2018 konferansında ilk oynanış videosuyla sahne aldı.

Oyunda Moğol istilası altındaki Tsushima Adası’nı korumaya çalışan son samuraylardan birini yönetiyoruz. Videoda Otsuna Çayırları’nın Japonya’ya has o yemyeşil topraklarında başlıyoruz. Baş karakterimiz önce birkaç düşmanla kılıç dövüşüne giriyor, ardından bir arkadaşıyla buluşup darda kalan bir keşişi kurtarma operasyonuna girişiyor. Bu bölümlerde dövüş mekaniklerinin yanı sıra tırmanma, kanca atma, kâğıt duvarların arkasından düşmanları öldürebilme ve aynı anda iki kişiyi haklama gibi özelliklere tanık oluyoruz. Ardından iki samuray arasında görkemli bir düello sahnesi karşılıyor bizleri.

Grafikler MUH-TE-ŞEM görünüyor. Ara sahneler ile oyun arasındaki geçişleri fark edemiyorsunuz bile. Ek olarak oyunda bariz bir The Witcher 3 esinlenmesi görüyoruz. Atını ıslıkla çağırması (Roach-san?), açık arazide gönlünce dolaşması, aynı anda ikiden fazla düşmanla karşılaştığında kameranın geriye yaslanması… Tüm bunları The Witcher 3’te de aynen görmüştük. Ancak Japon teması – müzikler, katanalar, dövüşe başlamadan önceki o bekleme sekansı – bu konsepte cidden çok yakışmış. Şahsen oyunu çok beğendim. Bu formülü kullanan daha fazla açık dünya oyunlarına kesinlikle hayır demem.

Ghost of Tsushima önümüzdeki yıllarda sadece PS4 için çıkacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum