Belçika'da EA'e Karşı Soruşturma Başlatıldı

Bakalım hangisi haklı bulunacak?

Belçika geçtiğimiz aylarda oyunlarda loot box kullanımının yasa dışı olduğuna karar vermiş ve stüdyolardan ülke içinde satacakları oyunlardan loot box'ları kaldırmalarını istemişti. Valve ve Blizzard gibi büyük stüdyolar bu karara uyarken, Electronic Arts'ın "bakan Geeks ile görüşmeye hazırız" sözüne rağmen karara uymadığı ortaya çıktı. EA, FIFA 18'deki kart paketlerini kaldırmadı ve Eylül sonunda yayınlanacak FIFA 19'de paketleri kaldırmayı da planlamıyor.

PCGamesN'nin haberine göre Belçika Kumar Komisyonu, EA'a karşı yasal yollara başvurmaya karar verdi. Ülkede yayınlanan Metro ve Nieuwsblad gazetelerindeki haberlerden anlaşıldığı kadarıyla Komisyon Brüksel savcılığına başvurmuş ve savcılar da Electronic Arts'a karşı soruşturma başlatmışlar. Bu noktadan sonra EA'e karşı dava açılıp açılmayacağına bu soruşturma sonunda karar verilecek.

EA CEO'su Andrew Wilson, FIFA Ultimate Team veya oyunlardaki loot box'ları kumar olarak görmediğini çünkü oyuncuların her pakette belirli sayıda eşya kazandığını, kazanılan bu eşyaların gerçek parayla satılmasına olanak sağlamadıklarını belirtmişti.

Görünüşe göre yöneticilerle stüdyolar arasındaki loot box gerginliği daha uzun süre devam edecek gibi görünüyor, bu konuda genel bir fikir birliği olmaması da işi güçleştiren etmenlerden biri zaten.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum