Marvel, Shang-Chi Filminin Hazırlıkların Başlamış

Bir Jackie Chan değil...

Avengers Infinity War, 2018 yılında Marvel'ın en çok bel bağladığı film olmuştu. Fakat Black Panther filmi Amerika'da daha fazla para kazandırdı. Hatta öyle ki Kara Panter, Amerika tarihinde en çok gişe yapan 3. film konumunda. Marvel da paranın kokusunu almış olacak ki bu kez de beyaz perdeye bir Asyalı süper kahraman getiriyor, Shang-Chi!

Kevin Feige ve takımı Shang-Chi filmi için hazırlıklara çoktan başlamış. İlk kez 1970'li yıllarda çizgi romanda dövüş sanatları ustası olarak karşımıza çıkan Shang-Chi, filmi geldiği zaman sinemadaki ilk Asyalı başrol süper kahraman olacak. Marvel'ın proje için attığı ilk adım ise senarist koltuğuna Çin asıllı Amerikalı yazar Dave Callaham'ı oturtmak olmuş. Filmde Shang-Chi bir Kung Fu ustası olarak karşımıza çıkacak. Hatta kendisi o kadar çabuk ki mermilerden bile kaçabiliyor. En sonunda kazandığı güçler sayesinde sınırsız sayıda kendini kopyalayabiliyor.

1970'lerin ilk yıllarında Jim Starlin ve Steve Englehart tarafından yaratılan Shang-Chi karakteri o dönemki Bruce Lee filmi olan Enter The Dragon'dan oldukça etkilenmişti. Bakalım Marvel bu yeni projesinde Black Panther'ın gişede yakaladığı başarıyı, Asyalılar tarafından yakalayabilecek mi? Modern dönemin olmazsa olmazlarından Etnik kökene göre film çekme politikası çizgi roman filmlerinde de etkisini göstermeye başlıyor. Zira geçtiğimiz günlerde DC de ilk kez bir Latin süper kahraman filmi çekeceğini açıklamıştı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum