Avengers: Endgame İle İlgili 5 Hayran Teorisi

Teori bizim işimiz.

Avengers 4'ün ilk fragmanı çıktığından beri teori sayısında ciddi bir artış var. Endgame ismi belli olduktan sonra sadece isimle ilgili bile binlerce teori ortaya çıktı. İçlerinden bazıları oldukça abes, bazıları ise akla yatkın geliyor. Tabii bunların doğruluğunu öğrenmenin hiçbir yolu yok. Fakat fragman insanları oldukça etkiledi. Bakalım bu teorilerden kaç tanesi tutacak? Bence içlerinden bazılarının belirli başlı kısımları filmde olabilir onun dışında Russo Kardeşler'den büyük sürprizler bekliyorum.

Captain America Ölebilir

avteoricaptain

Fragmanla birlikte ortaya çıkan en belirgin senaryo teorisi filmde büyük bir zaman atlayışı olacağı. Ant-Man ile birlikte Quantum Realm de büyük bir rol sahibi olacak. Tabii bir de Doctor Strange'in ön gördüğü 14 milyonun üzerindeki ihtimaller denizi var. Fakat işin en can alıcı kısmı filmin isminde gizli "Endgame"... Endgame ismi aslında tüm Avengers ekibi için değil, tek bir Avenger için olabilir. O da Steve Rogers yani Captain America! Reddit'te dolaşan bir teoriye göre Avengers: Endgame, orijinal Avengers üyelerini bir şekilde solo filmlerine bağlayacak. Captain America'nın ilk filmi olan First Avenger'ı düşündüğümüz zaman ise Steve Rogers'ı yeniden 2. Dünya Savaşıiçerisinde görmemiz muhtemel. Fragmanda gördüğümüz Steve Rogers ve Black Widow sahnesi bir uçak kokpitini andırıyordu. Belki de o sahne tüm filmin kilit sahnesi olabilir. Zira ilk filmde Cap. büyük bir fedakarlık yaparak Red Skull'ın devasa savaş gemisini durdurmuştu. Sonrasında süper asker serumu sayeinde donmuş bir şekilde hayatta kalmış ve yeniden canlandırılmıştı. Bu sefer yapacağı fedakarlıkta, yeniden aramıza dönmeyebilir. Bu teorinin bir diğer bakış açısı ise, Cap'i 1940'lara geri yollamak ve ölmemesini sağlamak, böylece Peggy ile birlikte yaşlanan ve eceliyle ölen bir Steve Rogers da görebiliriz.

Erik Selvig, Thanos'u Devirmenin Anahtarı Olabilir

avteorierik

Thor ve Avengers filmlerindeki astro fizikçi Erik Selvig, bir teoriye göre her şeyin anahtarı olabilir. İlk Avengers filminde Loki'nin Mind Stone'u kullanarak kontrol ettiği Selvig, bu sayede inanılmaz bir bilgi birikimine sahip olmuştu. Thor: The Dark World'de de bunu görmüştük. Loki onu kontrol altına aldığında tüm bu bilgilere erişmesine izin verdi, zira New York Savaşı sırasında açacağı portallar için ona ihtiyacı vardı. Şu an kimsenin aklında olan bir karakter değil. Fakat Thanos'u devirmekte ciddi bir role sahip olabilir. Einstein'ın izafiyet teorisi zamanda yolculuğa izin veriyor, işin ucunda ciddi bir bilim adamı olduğunda ise bu zamanda yolculuk her şeyin anahtarı olabilir. Hele ki Selvig gibi hem iyi bir bilim adamı hem de zamanında sonsuzluk taşlarıyla haşır neşir olmuş birisi olunca...

Iron Man, Thanos'u Durdurmak İçin Kendisini Feda Edebilir

avteoriiron

Teorilerin çoğunluğunda en az bir orijinal Avengers üyesi hayatını kaybediyor. Yine teorilerin büyük bir kısmında bizim kahramanlarımızın zamanda yolculuk yapıp sonsuzluk taşlarını toplamaya çalışacağına değiniliyor. İşte burada Iron Man teorisi devreye giriyor. Soul Stone'u elde etmek için büyük bir fedakarlık yapılması gerekiyor. Tony'nin bu fedakarlığı New York Savaşı'na gidip portalın içerisinde dünyaya düşmekte olan kendisini öldürebileceği ihtimaline değiniliyor. Tabii zaman yolculuğu olayı bu şekilde işlemiyor fakat, söz konusu MCU olunca her şey bir anda hallolabilir. Bu teori bana çok fazla mantıklı gelmese de, Tony'nin dünyayı kurtarmak adına kendini feda edebilitesi oldukça yüksek geliyor. Zira New York'da da tam olarak bunu yapmıştı.

Ruh Taşı Teorisi

avteoriruh

Sanırım bu teori Infinity War'ın sonundan beri kafalarda beliren ilk teori. Buna göre, Infinity War sırasında ölen herkes aslında ölmedi. Ruh taşı sayesinde paralel evrene gönderildi. Hatta filmde bunun kanıtlarını da görebilirsiniz. Thanos, Gamora'nın çocukluğuyla konuştuğu sırada etrafın rengi turuncu ve evet Soul Stone da turuncu! Bu konuşmanın geçtiği yer muhtemelen Soul Stone'un kendi evreni yani parmak şıklatma ile ölenlerin hepsi aslında yaşıyor. Zira çizgi romanda da benzer bir durum söz konusuydu. Tabii MCU çizgi romanlara her zaman sadık kalmadı fakat bu kez geri dönüş için böyle bir yol izlenebilir. Teoriler arasında bana en mantıklı geleni sanırım bu Ruh Taşı teorisi.

Tony Stark, Thanos'u Devirmek İçin Ultron'u Yeniden Yaratabilir

avteoriultron

Bu teorinin iki farklı açıklaması var. İlki fragmanda gördüğümüz Tony Stark'ın kurtulması ve Scott Lang'in de ortaya çıkmasıyla birlikte bu ikilinin bir Ultron yaratması fakat bu Ultron'un o kadar da şeytani olmayacak olması, bu bana biraz absürd geliyor. Çünkü bu ikilinin film süresince bir araya gelmesi zor gözüküyor, gelseler bile Scott Lang'in Ultron hakkında bir bilgisi yok. Fakat öte yandan diğer teori oldukça ilginç. Age of Ultron filminde, Ultron'un Avengers'ı yok etmeye çalışma nedeni onların dünyayı koruyamayacağını düşünmesiydi. Ne tekim işler bu şekilde ilerledi, Thanos geldi ve Avengers dünyayı koruyamadı. Belki de bir şekilde Tony, Ultron'u yeniden yaratır ve Thanos'a karşı başka bir düşmanı kullanır. Eğer böyle bir "plot twist" ortaya çıkarsa Ultron vs Thanos izlenmeye değer olur mu? Bilemiyorum, zaten bu teorinin gerçek olma olasılığı da oldukça düşük.

Bonus: Skrullar Teorisi

avteoriskrull

Bu teorinin ihtimal dahilinde olup olmadığını bilmek için Captain Marvel filmini izlemek şart. Fakat teoriye göre, ölen bazı Avengers üyeleri aslında Avengers değil Skrullmuş! Skrullar kılık değiştirme yeteneğine sahip uzaylı bir ırk. Sadece bundan yola çıkarak ortaya çıkartılan teori, çizgi romanlardaki Gizli İstila (Secret Invasion) serisine dayanıyor. Bunun olma ihtimali oldukça düşük olsa da, Russo Kardeşler en azından bir kez bile olsa böyle bir şeyi akıllarından geçirmiştir. Captain Marvel filminin ardından bu teoriyle ilgili daha kesin kanılara varabiliriz.

Avengers: Endgame, gümbür gümbür geliyor. Daha şimdiden en çok izlenen beşinci Marvel fragmanına sahip. Bu teorilerin yanı sıra, filmde olabilecek şeylerle ilgili daha pek çok teori var. Örneğin fragmanda uzayda mahsur kalmış olan Tony'i, Captain Marvel'ın kurtaracağını söyleyen çok fazla insan var. İşin ucunda MCU olunca teorilerin sonu asla gelmiyor. 2019 Nisan'ında tüm bu teorilerin gerçekliğini öğrenebileceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum