Hacker'lar CDPR Oyunlarının Kaynak Kodlarını Açık Arttırmaya Çıkarıyor

Bakalım bundan sonra ne olacak?

CD Projekt Red geçtiğimiz günlerde sunucularının hacklendiğini ve hackerların Cyberpunk 2077, Gwent, The Witcher 3 ve The Witcher 3'ün henüz yayınlanmamış versiyonunda da aralarında bulunduğu oyunların kaynak kodlarını ele geçirdiğini açıklamıştı. CDPR, hackerlerın taleplerine karşılık vermeyeceğini ve anlaşmaya gitmeyeceğini açıklamıştı ve fide notunda kendilerine verilen 48 saatlik süre doldu.

Bu sürenin dolmasının ardından hamle sırası hackerlara geçti ve vx-underground'dan gelen bilgilere göre Gwent'in kaynak kodu örnekleri şimdiden online olarak yayınlandı. Tüm oyunların kaynak kodlarının bugün içerisinde (saat 13:00'ten itibaren) açık arttırmaya açılacağı söyleniyor. Komple paketten oluşan kaynak kodları EXPLOIT forumlarında açık arttırmaya çıkarılacak ve fidyeciler verileri başka hiçbir yerde satmaya çalışmayacaklarını, EXPLOIT dışındaki yerlerde görülebilecek verilerin sahte olduğunu da söylemişler.

Kaynak kodlarının açık arttırmaya başlama bedelini ise 1 milyon dolar olarak belirlemişler. Hemen al fiyatı ise 7 milyon dolarmış :)

Birileri gerçekten de bu kodlara sahip olmak için bu miktarda paralar verir mi, arttırma sonuç bulur mu o kısmı henüz muamma. Ama tüm bu yaşananların CDPR'ın güvenilirliğine darbe üstüne darbe vurduğunu söylemek lazım. Özellikle de satışa çıkanlar arasında firmanın iç yazışmalarının ve benzeri belgelerin de olduğunu düşünürsek, ortaya baş ağrıtıcı bir sonucun çıkması da kuvvetle muhtemel.

YORUMLAR
cavegamer3530
11 Şubat 2021 16:02

Kaynak kodları ne işe yarıyor insan bir açıklar aq

Parolamı Unuttum