Hackerlar, NVIDIA DLSS Kaynak Kodlarını Sızdırdı

Hem de en yeni versiyon

NVIDIA bu haftasonu çok büyük bir hacker saldırısının hedefi oldu ve sızmasını hiç istemeyeceği bilgiler ve kaynak kodları ortalığa saçıldı. Kritik sürücü kaynak kodları, madencilik için LHR'yi devre dışı bırakma yöntemi, Blackwell mimarisi gibi gelecek NVIDIA donanımları hakkında iç bilgiler sızanlar arasında. Ama bunlar arasında belki de en önemlisi DLSS'nin kaynak kodlarının sızması oldu.

Paylaşılan ekran görüntülerinde C++ dosyaları, başlıklar ve ögeler görünüyor. Ayrıca geliştiricilerin kodu rahatça okuyabilmelerine yardımcı olmak üzere bir de Programlama Rehberi var. Sızan DLSS'nin en yeni versiyonu olan 2.2.

Elbette rakip firmalar bu kaynak kodlarını doğrudan kullanma şansına sahip değiller, ama rahatlıkla DLSS'nin nasıl çalıştığını görüp öğrenebilecekler. Ayrıca açık kaynaklı Linux sürücü camiası, bu sayede DLSS'yi platformlarına getirebilirler.

Bu sızıntının ardından Nvidia, rakiplerin her yeniliğinde bunun kendi kaynak kodlarından faydalanılarak üretildiğini iddia edebilir ama kanıtlaması pek mümkün olmayacak.

Bu, NVIDIA'nın son yıllarda yaşadığı ikinci dev sızıntı. Geçen yıl da GeForce Now'ın oyun listesi sızmış ve bu listede PC'ye geleceği iddia edilen çok sayıda oyunun ismini görmüştük. Listede God of War, Uncharted 4, Final Fantasy 7 Remake gibi isimler vardı. God of War ve Final Fantasy 7 Remake yayınlandı, Uncharted da yolda. Bu da listenin tamamıyla otantik olduğunu gösteren işaretlerden biri.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum