Haftanın Bağımsızları 6-12 Mart

Macera ve bulmaca ağırlıklı bir hafta

Herkese merhaba! Geçen hafta başlattığımız Haftanın Bağımsızları yazı dizisi sizlerden olumlu tepki alınca biz de devam etmeye karar verdik. Burada geçtiğimiz hafta duyurulan ya da hakkında yeni bir haber çıkan, dikkatimizi çekmeyi başarmış bağımsız oyunlara yer vereceğiz.

2DARK

Yapımcı: Gloomywood

Yayıncı: Bigben Interactive

Tür: Korku-Macera

Platform: PC, PS4, Xbox One

Çıkış Tarihi: 10 Mart

2dark-big

Haftanın ilk oyunu diğerlerine kıyasla kanlı ve rahatsız edici. Alone In The Dark'ın veLittle Big Adventureserisinin yaratıcısı Frederick Raynal’ın elinden çıkan 2DARK’ta eşini öldürüp, çocuklarını kaçıranların peşine düşen bir dedektifi kontrol ediyoruz. Çocukları kimin ne amaçla kaçırdığını öğrenmemiz, türlü bulmacalar çözmemiz ve hayatta kalmamız gerekecek. Her ne kadar bir dedektif olsak da karşımıza çıkan düşmanlar uzlaşmacı, normal tipler değil. Oynaması ve sindirmesi pek kolay bir oyun olmayacak anlayacağınız.

Blackwood Crossing

Yapımcı: PaperSeven

Yayıncı: Vision

Tür: Macera

Platform: PC, PS4, Xbox One

Çıkış Tarihi: 4 Nisan (PS4, Xbox One) – 5 Nisan (PC)

blackwoodcrossing-big

Blackwood Crossing, FPS kamerasıyla oynanan hikaye odaklı bir macera oyunu. 14 yaşında Scarlett adlı bir kızı yönetiyorsunuz. Erkek kardeşiniz Finn de size eşlik ediyor. Gizemli bir kişiyle tanışmanızın sonucu olarak içinde uyandığınız tren sizi sihirli, sıradışı bir yolculuğa çıkartıyor. Kardeşlerin öksüz olması ve yaşlarının ergenlik denen o karmaşık döneme olan yakınlığı gibi etkenlerin oyuna duygusal bir hava katacağını düşünüyoruz. Çözülecek bulmacalar, etkileşime gireceğimiz karakterler ve diyalog ağaçlarını da unutmayalım.

de Blob

Yapımcı: Blue Tongue Entertainment , Blitworks

Yayıncı: THQ Nordic

Tür: 3D Platform-Bulmaca

Platform: PC

Çıkış Tarihi: 27 Nisan

deblob-big

2008’te Wii’ye ve DS’e çıkan de Blob sürpriz bir şekilde yıllar sonra PC’ye geliyor. Blob adlı bir boya topu olarak bir zamanlar renkli ve huzurlu olan şehir olan Chroma City’i griye boyayıp, işi renkleri yasaklatmaya kadar ileri götüren INKT şirketine karşı savaşıyoruz. Şehrimizi boyayıp kötücül güçleri defetmemiz gerekiyor.  Yapısı ve görselliğiyle genç yaşta oyunculara yönelik olsa da her yaştan oyuncunun oynayabileceği eğlencelik bir yapım. 

Rain World

Yapımcı: Videocult

Yayıncı: Adult Swim Games

Tür: Aksiyon-Macera

Platform: PC, PS4

Çıkış Tarihi: 28 Mart

therainworld-big

16-bit estetiğiyle yoğrulmuş sade grafiklere sahip Rain World’de göçebe bir slugcat’i (sümüklü böcek ve kedi karışımı bir canlı) kontrol ediyoruz. İçinde yaşadığımız ekosistem mahvolmuş durumda. Hayatta kalmak için ekosistemi iyi gözlemlememiz, yeri geldiğinde gizlenmemiz, beslenmek için de avlanmamız gerekiyor. Dikkatli de olmalıyız, aksi takdirde biz de başka avcıların avı olabiliriz. Bedenimiz bize ihtiyacımız olan akıcılığı sağlayacak. Yeri geldiğinde mızrağımızı da kullanabileceğiz. Önümüzde keşfedilecek bir ekosistem var.

RiME

Yapımcı: Tequila Works

Yayıncı: Grey Box, Six Foot

Tür: Bulmaca

Platform: PC, PS4, Xbox One, Switch

Çıkış Tarihi: Mayıs 26 (PC, PS4, Xbox One ) - Switch (2017 Yazı) 

RiME-big

Zombilerle mücadele ettiğimiz Deadlight’ı geliştiren Tequila Works’ün birkaç yıldır yapım sürecinde olan yeni oyunu RiME’a ait oynanış videolarını yılın başında sizlerle paylaşmıştık. RiME, Akdeniz sahillerinden esinlenilerek tasarlanan dünyaya ve capcanlı grafiklere sahip. Bir gemi kazası sonucu uyandığımız adada türlü ışığı, sesleri ve hatta zamanı kullanarak türlü bulmacaları çözüp adanın gizemlerini açığa çıkarmaya çalışacağız. 

World to the West

Yapımcı: Rain Games

Yayıncı: Soedesco

Tür: Aksiyon-Bulmaca

Platform: PC, PS4, Xbox One

Çıkış Tarihi: 5 Mayıs

worldtothewest-big

Haftanın son oyunu World of the West. Karakterlerin görünüşleri size bir yerden tanıdık gelebilir. Zira oyunTeslagrad’ın yapımcısı Rain Games’in elinde çıkma ve onunla aynı evrende geçiyor. Oyuncular Teslamancer Lumina’yı, yetim Knaus’u, zihin bükücü Teri hanımı ve Zangief gibi kıllı bir o kadar güçlü Lord Clonington’u seçebilecekler. Unutulmuş medeniyetleri, yozlaşmış kolonileri keşfetme, balta girmemiş ormanlarda ve donuk tundra ikliminde dolanma imkanına sahip olacaklar.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum