Söylenti: Half-Life 3 Çıkmayacak!

Hani çıkacağı kesindi?

 Valve'ın içinden sızdığı iddia edilen bir bilgiye göre Half-Life 3 ya da Half-Life 2: Episode 3 asla çıkmayacak. İsimsiz kaynağa göre iki yapım üzerinde de çalışılmış ancak daha sonra tüm çalışmalar iptal edilmiş.

GameInformer'da yayımlanan röportajda ismi verilmeyen bu kaynağın güvenilir biri olduğu belirtiliyor. Yani asılsız bir haber değil, ancak kesinliğini sorgulamamız lazım. Neticede hem yalan haber olma ihtimali büyük, hem de daha başka pek çok ihtimal var. Üstelik oyuncuların deliler gibi beklediği bir oyunun asla çıkmayacak olması gerçekten üzücü bir durum olur.

Bahsi geçen kaynak, verdiği röportajda "Half-Life 3 diye bir şey yok. Valve Half-Life 3 diye bir oyunu hiç duyurmadı." şeklinde konuştu. İsmi verilmeyen kaynak, Valve'ın oyun yapımında nasıl çalıştığını da açıkladı. Farklı gruplar tarafından prototipler üretildiğini ve bunlardan en beğenilen modelin seçildiğini söylerken, yeni bir Half-Life oyunu için de çalışmalar yapıldığını ancak bir sonuca ulaşılmadığını belirtti. Kaynak, "2005'ten bu yana pek çok grup yeni bir Half-Life oyunu üzerinde çalıştığını düşündü, ancak sonuç olarak ortaya bir şey çıkmadı. Bazı gruplar 2-3 kişiyken bazı gruplarda 30-40 çalışan vardı. Ancak hepsi bir noktada duvara tosladı." dedi.

Bu kaynağa göre Half-Life'ın yeni oyunu için pek çok farklı fikir de ortaya atılmış. Hatta RTS'den RYO'ya kadar pek çok farklı fikir ortaya atılmış. 

Son zamanlarda VR'ın da atak yapmasıyla beklentiler Valve'ın Half-Life 3'ü VR tabanlı olarak duyurması yönündeydi, ancak firma bu oyun hakkındaki sessizliğini korumaya devam ediyor. 

Tabii önemli bir kitle de Valve'ın Steam üzerinden kazandığı paralarla rahata erdiğini ve yeni oyun üretmek yerine tamamen Steam'e odaklandığına inanıyor.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum