Advertisement

Half-Life'ın Yazarı Marc Laidlaw, Half-Life 2 Ep. 3'ün Hikayesini Paylaştı

En azından hikayeyi görmüş olduk, bu da bir şeydir

Half-Life 2'nin üzerinden 13 yıl geçti. Bilmiyorum aranızda hala daha Half-Life 3 için beklentide olanlar, heyecan yapanlar falan var mı? Half-Life 2 çıktığı gün doğanlar şimdi liseye gidiyor resmen, hikayeleri bile artık bölük pörçük hatırlıyoruz. Yine de işte insanlık hali, bir yanımız devamlı olarak "kim bilir belki bir sürpriz olur da duyurulur şu oyun" diyerek umut etmeye devam etti.

Serinin orijinal yazarı Marc Laidlaw 2016 yılında Valve'dan ayrılınca umutlarımız iyice zayıflamıştı ama bugün ilginç bir gelişme oldu ve Laidlaw kendisine ait blogda "Epistle 3" isminde bir makale yayınladı. Bu makale Half-Life 3'ün hikayesiydi ve Laidlaw böyle bir şey yaptığına göre eskiden ortada ismi geçen bir proje varsa bile artık kesin olarak unutmamız gerektiğini varsayabiliriz. Ha belki bundan 14 yıl sonra çıkar Half-Life 3, ama Laidlaw'un kurgusu gibi bir şey olmayacağı kesin.

Laidlaw'un bu blog mesajı hiç beklenmedik anda ortaya çıktı ve kendisi son bölüm için kafasında kurguladığı herşeyi tüm detaylarlarıyla açık açık anlattı. Haber yayılmaya başlayınca sitesi meraklıların akınına uğradı ve çöküverdi. Neyse ki siteye şu sıralar tekrar girilebiliyor ve böylece bu hikayeyi siz de okuyabilirsiniz.

"Sevgili oyuncu" diyerek söze başlıyordu Laidlaw. "Şikayet ettiğini duyar gibiyim, 'Gertie Fremont, nicedir senden haber alamamıştık!'. Eğer bahanemi kabul edecek olursan, ki çok fazla bahanem var, başka boyutlarda falan olmam ve sana normal yollarla ulaşamamam bu bahanelerin en büyüğü kabul edilebilir. On sekiz ay öncesine kadar durum böyleydi, ta ki durumumda kritik bir değişiklik meydana gelene kadar. O zamandan beri sıklıkla aradaki yılları, sessiz kaldığım o yılları en iyi nasıl anlatabilirim diye düşünüyorum. Öncelikle beklettiğim için özür dilerim ve bunu aradan çıkardığımız göre hızlıca önceki mektubumda anlattığım olaylardan sonra başıma gelenleri anlatmaya başlayabilirim."

Elbette Laidlaw isimleri değiştirmişti ama biz mektubu okur okumaz kimlerden bahsettiğini ve ne anlattığını anladık. Gertie Fremont, Gordon Freeman'ın ta kendisiydi, bize bizzat kendisi sesleniyordu. Mektupta ilk önce Half-Life 2 Episode 2'de olanlar anlatılıyor, sonra üçüncü oyunun hikayesine geçiliyordu. Alyx Vance Alex Vaunt olmuş, Dr. Mossman yerine Dr. Maas, G-Man yerine Mr. X gelmişti. Ama sonuçta okuduğumuz şey üçüncü bölümün senaryosuydu işte.

Mektubun son paragrafında Freeman bize, yani oyuncuya, üzerinden bu kadar zaman geçtikten sonra artık geri döndüğü bu gerçekliği tanıyamıyor olduğunu ama isyan ruhunun yaşamaya devam ettiğini söylüyor. "Bu sana son mektubum. Benden artık başka haber bekleme" diye de sonlandırıyor yazısını. Burada mektup (epistle) ile kastedilen şey oyunun ta kendisi, ve buradan da Laidlaw'un hazırlamış olduğu senaryoda hikayenin bu üçüncü oyunla birlikte sonlanmasının planlandığını görüyoruz. Halbuki kendisi yine daha önce verdiği bir röportajda Half-Life 3 çıksa bile hikayenin sonlanmayacağını söylemişti. Sorular sorular... Neyse, en azından kendisinin aklındaki hikaye bu şekildeymiş, ama işte kısmet olmadı diyelim.

Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz Oyungezerler? Bu dakikadan sonra sizce Half-Life 3'e dair bir şeyler beklemenin mantıklı bir yanı var mı?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum