Hatred'ın Steam ve Konsollara Gelmesi Zor

Işık kırmızıya döndü.

Katliam shooterHatred, ESRB tarafından AO (Adults Only: Sadece Yetişkinler, +18) etiketiyle derecelendirdi.

Oyunun geliştiricilerinden biri şaşkınlığını şöyle dile getirdi:

"Hatred, hiç cinsellik içermemesine karşın M yerine AO ile derecelendirildi. Ama yine de sadece şiddet ve küfürlü dil ile AO etiketi alan ikinci oyun olduk, bu da bir başarıdır."

Yapımcı bu başarıyla övünedursun, Hatred aslında üçüncü oyun olacak. Playstation 1 dövüş oyunu Thrill Kill ile Manhunt 2 cinsellik barındırmadan içerdiği şiddet sebebiyle AO etiketine sahipti. Bunlardan Thrill Kill, dağıtımcı Electronic Arts sayesinde hiç satışa çıkmadı. Manhunt 2 ise M (Mature: Yetişkin, +17) etiketi için Rockstar tarafından bazı sahneleri çıkarılarak piyasaya sürüldü.

Mature ve Adults Only etiketlerinin oyuncuları ilgilendiren şöyle bir durumu var: Üç konsol şirketi Sony, Microsoft ve Nintendo Adults Only etiketli oyunları satmıyor. Aynı şekilde Valve'nin de böyle bir politikası var. Bu da demek oluyor ki HatredSteam'de ve konsollarda görmemiz pek olası değil.

Hatta kutulu oyun satan dev mağazalar Walmart, Gamestop ve Target de AO etiketli oyun bulundurmuyor.

HatredMature etiketi uğruna Manhunt 2'ye benzer bir edit'e uğrar mı bilmiyorum ama şimdiye dek gördüklerimiz oyunun tüm ve tek içeriğinin katliam olduğunu gösteriyor. Şahsen toptan editlemeye hayır demem.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum