Hayran Yapımı Half-Life 2 Episode 3’ten Yeni Haberler Var

Project Borealis çalışmaları sessiz sedasız devam ediyormuş…

Serinin hayranları uzunca bir süre Half-Life 2 için çıkacak 3. bölümü bekleyip durdular. TBelki halen bekleyenler vardır, Half-Life 3’ü beklediğimiz gibi :) İşte bu bekleyişten bıkıp “kendi göbeğimizi kendimiz keselim” diyen bir grup, geçtiğimiz yıl eski Valve yazarı Marc Laidlaw’un Episode 3 taslak metnini esas alan Project Borealis adında bir çalışmaya başlamıştı. Bir süredir haber alınamayan çalışma hakkında yeni bir güncelleme videosu paylaşıldı:


Düşman yapay zekası ve yıkılabilir çevre öğelerine yönelik çalışmalarda epey mesafe kaydedilmiş. Konsept çizimleri ve paylaşılan videoda yer alan görüntüler güzel duruyor. Ekip, oyunun fizik sistemini ve Gravity Gun’ın özelliklerini geliştirmek üzerinde çalışıyormuş. Nitekim Gravity Gun’ın kullanımını da görebiliyoruz videoda. Detaylı bir mevsim sistemi de ekleniyormuş, oyunda doğa şartlarının etkilerini görmek mümkün olacakmış. Planlanan pek çok çalışma var ve ifade edildiğine göre bu video, düzenli güncellemelerin de başlangıcı olacakmış.

Umuyoruz, geliştirme süreci umdukları gibi sorunsuz ilerler. Malum, Valve’ın yakın zamanda Half-Life 3 çıkarmak gibi bir planı yok görüldüğü kadarıyla, biz de Project Borealis, Project Lambda ve Black Mesa gibi modlarla idare ederiz artık :)

 

YORUMLAR
Srinelli
21 Haziran 2019 08:53

gordon hala suit i giyiyorsa kollarini sivamis galiba. silah tutarken bilekleri gorunuyor. cs ye benzemis sanki.

DrKllr
Srinelli
21 Haziran 2019 20:29

Yok dostum. Kolları sıvamamış, suit in rengi daha sarıya yakın, o yüzden öyle gözüküyor. İlk başta ben de mi öyle dedim, dikkatli bakınca gördüm.


Aztek
20 Haziran 2019 18:53

Meeh, çoghoş çogzel de bu modun çıkışını göremeyiz, görürsek de anca torunlarla falan.

Parolamı Unuttum