HBO Max, 2022'de Türkiye'de!

Umarım yayın servisi savaşları bize de sıçrar

Şu an dünya genelinde yüksek bütçeli dizi sayısında büyük bir artış var. Bunun yegane sebebi yayın servislerinin giderek çoğalması ve kütüphanelerini genişletmek istemeleri. Netflix'in ardından ülkemize giren Amazon Prime, muhteşem bir yerel fiyatlandırma örneğiyle kalbimizi çalmıştı. Ülkemize gelecek sıradaki yayın servisi ise HBO Max olacak! WarnerMedia'dan gelen haberler HBO Max'in yeni yayılma politikasını açıklıyor. 

26 Ekim'den itibaren önce Avrupa'ya daha sonra da tüm dünyada kullanıma açılmaya hazırlanan yayın servisi ilk etapta İsveç, Danimarka, Norveç, Finlandiya  ve İspanya gibi ülkelerde izlenilebilecek. Türkiye ile birlikte Hollanda'nın da içerisinde bulunduğu beş Avrupa ülkesi ise 2022 yılında HBO Max'e kavuşacak. HBO Max'in Avrupa, Orta Doğu ve Afrika sorumlusu Christina Sulebakk, "İlk olarak Nordik ülkelerde başlangıcı yapacağız daha sonra önümüzdeki yıl Avrupa'nın bir kısmında HBO Max, Warner Bros filmlerini vizyona girdikten sadece 45 gün sonra izleyebilecek." diyerek müjdeyi verdi.

Sulebakk ayrıca bu gelişmeyi hayranlar için büyük bir atılım olarak değerlendirirken fiyatlandırma konusuna da değindi. Fiyatları ayda 7 dolara kadar düşürmeyi planladıklarını söyleyen genel müdür. İspanya örneğinde aylık 9 euro ve yıllık 70 euroluk paketlerin mevcut olacağını belirtti. Tabii kurları düşününce yıllık 70 euro gibi rakamlar bizim için epey yüksek meblağlara tekabül ediyor. Tıpkı Amazon Prime'ın yaptığı gibi cazip bir yerel fiyatlandırma bu konudaki en büyük umudumuz. 2022 yılında Disney+ da ülkemize giriş yapabilir ama dediğim gibi bu konuda cezbedici fiyatlar olmazsa Netflix ve Prime ile en azından Türkiye'de rekabet etmeleri epey zor gözüküyor. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum