HBO Spain Yanlışlıkla Game of Thrones'un 6. Bölümünü Yayınladı!

HBO bu sefer kendi ayağına sıktı diyebiliriz

Geçenlerde hacker'ların tehditleriyle uğraşmak zorunda kalan ve dizinin 5. bölümünün kalitesi kötü de olsa erkenden sızdırılmasına engel olamayan HBO, bu sefer de darbeyi kendi içinden aldı. Dün gece HBO Spain yanlışlıkla Game of Thrones'un 7. sezonunun 6. bölümünü yayınlayıverdi, hem de normal yayın tarihinden 5 gün önce.

Dizinin 5. bölümü kötü kalitesine rağmen büyük ilgi görmüştü, bu seferki sızıntı resmi kanaldan olduğu için görüntü kalitesi de hayli iyi. Bölüm kanalın paralı abonelerine hata fark edilene kadar bir saat kadar süreyle açık tutulmuş ve bu da bölümün kaydedilmesi için gayet yeterli bir süre. Zaten çeşitli gruplar bu bölümün 720p ve 1080p kayıtlarını paylaşmaya başladılar bile. HBO'nun bu dosyanın yayılmasını durdurma şansı elbette yok ve bu sefer görüntü kalitesi iyi olduğu için (ses kalitesi için aynı şeyi söylemek mümkün değil, ama muhtemelen sesi iyi versiyonlar da çıkacaktır) dizinin yayın gününü beklemeyi tercih edecek olanların işi zor.

Bildiğiniz gibi bu tür sızıntılardan sonra internet tam bir spoiler yuvasına dönüşüyor ve dizinin yayın gününü beklemek işkence oluyor. Sanırım bu seferlik en mantıklısı bu furyaya katılarak 6. bölümü mümkün olduğunda kısa zaman içinde izlemek olacak.

Bu sezon Game of Thrones sızıntıları dizinin spoiler'lar açısından zor zaman geçirmesine neden olsa da, reytingler hiç de bundan etkilenmiş görünmüyor. Reklamın iyisi kötüsü olmaz demek istiyorum ama Game of Thrones zaten reklama ihtiyaç duyan bir dizi de değil. İşte bunlar hep Gece Kralı'nın laneti.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum