Hearthstone Book of Heroes: Anduin & Darkmoon Races - İnceleme

Yeni içerikler nasıl olmuş?

Benim için Hearthstone ile ilgili en ilginç konulardan biri gerçekten Warcraft dünyasına ne kadar sadık kalıp kalmadığıyla alakalı oldu. Bunu yapımcılara bizzat sorduğumda amaçlarının oyunun Warcraft’ın eğlenceli yönünü açığa çıkarmak olduğunu söylediler. Yine de League of Explorers’ın veya EVIL’ın yaptıklarının ne kadarının Warcraft evrenini etkilediği veya ileride bu oyundaki bir etkinliğin World of Warcraf’ı etkileyip etkilemeyeceği şimdilik muallakta.

Buna rağmen Warcraft’a ait hikayeleri anlatmak ve geriye dönüp bakabilmek adına yeni gelen Book of Heroes içeriği muazzam bir fırsat olmuş. Şimdiye kadar dört kahramanın hikayesini dinledikten sonra sırada Warcraft’ın adeta merkezinde yer alan ve oyunla büyümüş bir kahraman bizi bekliyor; Anduin.

Bu paket Anduin’in küçüklüğünde babasıyla yaşadığı zorlukları, büyüme sancılarını ve hepsinden önemlisi onu sonsuza kadar değiştiren Pandaria yolculuğunu gayet güzel yansıtıyor.

Dövüşlerin kendisi zor değil ama çoğu dövüş birden fazla çözüme de sahip değil. Yani elinize doğru kartlar gelmezse veya ne yapmanız gerektiğini ilk oynanışta anlayamazsanız tekrar tekrar oynamanız gerekebiliyor. Zaman zaman gelen eğlenceli kahraman güçleri ve değişik kartlar sayesinde bu o kadar da rahatsız edici bir durum olmuyor açıkçası. Hikaye bizi Anduin’in çocukluğundan alıp Sylvanas ile olan son karşılaşmasına kadar götürüyor. Kaliteli seslendirmelerle bolca ilginç diyalog ve olaylara Anduin tarafından bakma şansı yakalaması bu paketi daha cazip hale getiriyor.

Her ne kadar Book of Heroes ile birlikte gelen Anduin paketini anlatmaya yeltenmiş olsam da aynı zamanda gelen bir önemli içerik de Madness at the Faire’in üzerine gelen Darkmoon Races oldu. Hearthstone tarihinde ilk kez iki paket ortasında daha küçük bir paket geldi ki bu durum oldukça ilgi çekici bana göre. Oyuncular aslında paketler arasındaki sürenin çok kısa olmasını istemiyor. Çünkü altın ve para harcayarak biriktirdikleri destelerin kısa sürede işlevsiz hale gelmesini kimse istemez. Öte yandan ek paketlerin arasındaki sürede metanın çok değişmemesi ve aynı destelerin dönüp dolaşıp gelmesi de ayrıca bir sıkıntıydı.

Darkmoon Races sayesinde çok büyük olmayan ve metayı yeterince sallayan 35 yeni karta sahip oluyorsunuz. Dilerseniz bu kartları Darkmoon paketlerinden düşürmeye çalışabilir veya dilerseniz doğrudan satın alabilirsiniz. Kartlara baktığımızda ise hem bence pakette çok değinilmeyen Corruption mekaniğini pekiştiren kartlar, hem de Armor Warrior gibi yıllardır işlevsiz olan temaları dirilmeye çalışan kartlar da var.

Darkmoon Races gibi bir mini setin varlığı açıkçası beni çok rahatsız etmedi. Lakin ben her ay Legend olmaya çalışan, sabahlara kadar mükemmel desteyi oluşturmaya çalışan bir oyuncu değilim. Farklı oyun tarzları ve eğlenceli kombinasyonlar yapmak daha çok işime geliyor. Eğer ki mükemmel destem ayın ortasında bozulsaydı tepkim yine aynı olur muydu işte tam olarak onu bilemiyorum.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum