Hearthstone Scholomance Academisi ve Kahramanlar Kitabı Tanıtımı

Kart çalmak yasaktır

Elinizin altında neredeyse herkesin, her yerde (tuvaletçiler size diyorum) oynayabildiği bir oyun varsa işiniz kolay. Tek yapmanız gereken oyunu yeterince güncel ve heyecanlı tutmak olmalı. Hearthstone kökünü World of Warcraft’dan alan bir oyun olmasına rağmen yapımcıların doğru attığı adımlardan biri de oyunun asla WoW’un zaman zaman aldığı o karanlık tonlara bürünmesine izin vermemek oldu ve Scholomance Academy de istisna değil. Okulun kötü kaderini ve içinden çıkan karanlık figürleri birer birer görmezden gelerek kendi mitosunu oluşturuyor. Scholomance’in Azeroth’un Oxford’u olduğu ve biribirinden ilginç hocalara ev sahipliği yaptığı o güzel günler, Hearthstone ile sizi selamlıyor.

Scholomance Academy ile iki önemli yenilik geliyor. Bunlardan ilki ortak sınıf kartları. Yani artık hem Rogue’lar hem de Mage’ler tarafından kullanılabilecek ortak kartlar var. Neden aynı karttan iki sınıf için ayrı ayrı yapılmamış derseniz, bu kartların en büyük avantajı ekonomide ortaya çıkıyor. Desteniz için gereken o mükemmel kart düşmese bile, örneğin Warlock ve Demon Hunter’lar için gelen çekince can veren “Ruh parçası” sistemi için uyumlu bir karta sahip oluyorsunuz. Bu sayede hem eş zamanlı olarak iki sınıfa ait işe yarar desteler üretmek mümkün oluyor.

Scholomance akademisinin neredeyse bütün efsanevi kartları Scholomance’in bölüm canavarları arasından seçilmiş

Oyunu daha ilginçleştiren kartlar ise Spellburst özelliğiyle masaya giriş yapıyorlar. Spellburst kartlar kullanıldıktan sonra, ikinci bir etkiye sahipler. Örneğin Spellburst özellikli kartınız yapacağınız ilk büyü ile düşman birimlerine hasar verebilir veya kartın divine shield özelliği edinmesini mümkün kılabilir. Bu sayede düşük mana değerli bir kart bile sonrasında yapılan büyü ile daha ederinden çok daha faydalı hale gelebiliyor.

Spellburst’lü kartların sevdiğim yanı hem kontrol desteleri için güçlü kartlar yaratmada hem de tempo ve kontrol temalı destlere karşı da oyun alanını temizlemekte kullanılabiliyorlar. Özellikle her kartı geldiği gibi oynamayan sabırlı oyuncalardansanız Spellburst ile oldukça sağlam maçlar yapabileceğinizi garanti ederim.

Arthas ile Jaina’nın son karşılaşmasında kartlar yeniden dağıtılıyor olabilir mi?

Battlecry Shaman ve Zoolock gibi klasik temalı desteleri hala oyunda görmek mümkün

Bu ek paketle gelen tek kişilik hikaye içeriği Book of Heroes ise tanıdığımız bir yüz olan Jaina ile başlıyor. Jaina’nın eğitimini ve gelişimini gözlemlerken, onun Warcraft evrenindeki önemli anlarını bir kez de Hearthstone üzerinden görme şansı yakalıyoruz. Jaina üzerinden konuşmam gerekirse, diğer rouge-like elementleri taşıyan içeriklere kıyasla biraz daha sade kalan bir mod olmuş. Toplamda 8 maç da değişip gelişen kahraman gücüne rağmen aynı kartlarla oynanıyor. Rakipler değişse de aynı desteye bağlı kalmak biraz süreci monotonlaştırmış.

Sonradan gelecek kahramanlar da en az Jaina kadar ikonik isimler olursa ortaya dinleyip, gözlemlemeye değer hikayeler çıkacağına eminim. Hearthstone oynayanların çoğu Warcraft ile büyüdü. Warcraft dünyasına aşina olmayan oyuncuların da her gün oynadıkları Jaina, Arthas ve benzeri önemli karakterlerin hikayelerine ucundan da olsa bakma şansları olması bence son derece önemli. Hearthstone ekibi yıllardır ucundan da olsa “League of Exloprers” gibi yan karakterlerle Hearthstone dünyasını genişletmeye çalışıyor. Büyük resme daha önemli isimlerin de dahil olması çok daha ilginç hikayelerin anlatılmasına imkan verecektir.

Book of Heroes, 12 farklı Hearthstone kahramanının hikayesini anlatacak.

Scholomance Academy şimdiden meta’yı oldukça değiştiren bir ek paket olmayı başardı. Ashes of Outland ile çıkan OTK ve Tempo bazlı destelerin aksine kontrole önem veren ve engelleyici kartların sayısının artması oynanış da da çeşitliliği kesinlikle arttırmış. Eğer Hearthstone’a dönmek ilginizi çekiyorsa, Book of Heroes’daki hikayelerin varlığı bile sizler için iyi bir mazeret olabilir.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum