Hell is Us'tan 15 Dakikalık Bir Oynanış Videosu Geldi

Kreatif direktörüyle oyuna göz atıyoruz

Hell is Us ilk defa 2 yıl kadar önce kendisini göstermiş, fakat sonrasında uzun bir sessizlik dönemi gelmişti. Geçtiğimiz hafta State of Play ile bir kez daha gün yüzüne çıktı, kendisini hatırlattı. Şimdi de oyunun kreatif direktörü ve sanat yönetmeni Jonathan Jacques-Belletete’nin anlatımıyla eşlik ettiği 15 dakikalık bir oynanış videosu paylaşıldı:

Hell is Us’ta, Remy isimli bir karakteri yöneteceğiz. Hadea’da doğmuş ama annesi 5 yaşındayken onu ülke dışına kaçırmış. Şimdi de doğduğu ülkeye geri dönüyor kahramanımız ve ailesini bulmak amacıyla doğduğu kasaba Jova’ya doğru yol alıyor. Sonrasında da maceramız başlıyor.

Jacques-Belletete, ekibin farklı alanlarda tecrübe sahibi tutkulu bir ekip olduğunu, tutkularını da bu oyuna yansıtmak istediklerini söyleyerek başlıyor söze. Farklı jenerasyonlardan ekip üyelerinin bulunduğunu, 90’lardaki oyunlara derin bir tutku beslediklerini söyleyip, o oyunların elinizden tutmadığını, neler olup bittiğini kendi başınıza çözmeniz gerektiğini, kontrolün tamamen sizin elinizde olduğunu ve kendilerinin de Hell is Us’ta böyle bir tecrübe sunmayı hedeflediklerini belirtiyor.

Oyunda mini harita veya herhangi bir görev işareti bulunmayacak. Oyun size ipuçları verip yönlendirmeyecek. Dolayısıyla her şeyi kendiniz keşfetmek durumundasınız. Etraftaki işaretleri iyi gözlemeniz, karakterlerin söylediklerine kulak kesilmeniz gerekecek. Zaman zaman yolunuzdan sapıp farklı şeyler de keşfedebileceksiniz. Videoda bunun örneklerini de görüyoruz. Bulmaca çözümlerinde nasıl hareket edeceğimiz de örneklendiriliyor. Bu konuda karakterimize destek olan bir dron yardımcısı da var.

Oyun sadece keşif kısımlarından da oluşmuyor, çatışmalar da mevcut. Oyunun %50 keşif, %50 çatışmalardan oluştuğunu söylüyor Jacques-Belletete. Bunun bir soulslike olmadığını özellikle belirtiyor. Bununla birlikte öyle kolay bir oyun da olmayacakmış. Fragmanda bazı düşman türleri ve çatışmalar da gösteriliyor.

Oyunu özetlerken ''Hell is Us'ın ana teması; insan şiddetinin, insan duyguları ve tutkularıyla beslenen daimi bir döngü olduğudur” diyor Jacques-Belletete.

Fragmanda gösterilen ve anlatılanlardan yola çıkıp ilgi çekebilecek bir oyunun bizleri beklediği sonucuna varmak mümkün. Söylenenler ne oranda gerçekleştirilebilecek, bunu önümüzdeki yıl göreceğiz artık. Hell is Us’ı takip listemize aldık, merakla bekliyoruz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum